MENÜ

Avrupa'da gözler kümede kalma mücadelesinde

Aston Villa, Norwich City ve Newcastle United’ın veda ettiği Premier Lig, küme düşen takımların tamamının belirlendiği ilk büyük Avrupa ligi oldu. Almanya, Fransa ve İspanya’da ikişer, İtalya’da bir takım daha son hafta maçlarının ardından küme düşecek.

Avrupa'da gözler kümede kalma mücadelesinde

İngiltere Premier Lig’den düşen takımların belirlenmesinin ardından gözler Avrupa’nın diğer büyük liglerindeki kümede kalma mücadelelerine çevrildi. Premier Lig’de Aston Villa’nın ardından Norwich City ve Newcastle United bitime bir hafta kala küme düşmekten kurtulamadı. Üçer ekibin veda edeceği Almanya, Fransa ve İspanya’da ikişer, İtalya’da bir takım daha son hafta maçlarının ardından küme düşecek.

Almanya’da Hannover 96, Fransa’da Troyes, İspanya’da Levante, İtalya’da Verona ve Frosinone şu ana kadar ligden düşmesi kesinleşen takımlar oldu.

İtalya’da 2 takım arasında

İtalya Birinci Futbol Ligi’nde (Serie A) son haftanın ardından Palermo ya da Carpi küme düşecek. Serie A’da son maçlar öncesi 18. sıradaki Carpi’nin 35, 17’ncilikte yer alan Palermo’nun 36 puanı bulunuyor. Bu sezon 7 kez teknik adam değişikliğine giden Palermo, 15 Mayıs’ta ligden düşen Verona’yı ağırlayacak.

Aynı gün Carpi ise iddiası bulunmayan Udinese ile deplasmanda mücadele edecek.

Fransa’da 3 takım çekişiyor

Fransa Birinci Futbol Ligi’nde (Ligue 1) Toulouse, Gazelec Ajaccio ve Reims’ın oynayacağı son hafta maçları, Troyes’un ardından küme düşen iki ekibi belirleyecek. Ligde otuz yedişer puana sahip takımlardan Toulouse 17’nci, Gazelec Ajaccio 18’inci, 36 puanlı Reims da 19. sırada yer alıyor. Son hafta 14 Mayıs’ta oynanacak maçlarda Reims, ikinci sıradaki Olympique Lyon’u konuk edecek.

Toulouse, Angers karşısında, Gazelec Ajaccio ise Lorient önünde deplasmanda galibiyet arayacak.

İspanya’da 3 takımdan 2’si düşecek

İspanya Birinci Futbol Ligi’nde (La Liga) 17’nci Getafe, 18’inci Sporting Gijon ve 19’uncu Rayo Vallecano arasından bir takım ligde kalacak. Getafe ve Sporting Gijon otuz altışar, Rayo Vallecano da 35 puanla ligden düşmesi kesinleşen 32 puanlı Levante’nin önünde sıralanıyor.

Barcelona ve Real Madrid’in şampiyonluk için yarıştığı La Liga’da alt sıraları ilgilendiren 15 Mayıs’ta oynanacak maçlarda Rayo Vallecano, Levante’yi, Sporting Gijon da Villarreal’i ağırlayacak. Getafe ise Real Betis deplasmanına çıkacak.

Almanya’da son hafta kritik maç

Almanya Birinci Futbol Ligi’nde (Bundesliga) son hafta Eintracht Frankfurt’un Werder Bremen’i ağırlayacağı karşılaşma, 15. sırayı alarak kümede kalacak takımı netleştirecek. Eintracht Frankfurt’un 36 puanla 15’inci, Werder Bremen’in 35 puanla 16’ncı olduğu ligde, play-out oynayacak takım ise 33 puanla 17’nci Stuttgart’ın Wolfsburg’a konuk olacağı maçtan sonra belli olacak.

Tüm son hafta maçlarının 14 Mayıs’ta oynanacağı ligde 16. sırayı alacak takım, Bundesliga’da kalabilmek için play-out mücadelesinde ikinci ligi üçüncü tamamlamayı garantileyen Nürnberg ile karşılaşacak.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ