MENÜ

Avluca altın madalya kazandı!

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda, Grekoromen Milli Takımı'ndan 84 kiloda Nazmi Avluca altın madalya kazandı.

Avluca altın madalya kazandı!

Grekoromen Güreş Milli Takımı’nın 2 dünya, 3 Avrupa şampiyonluğu, bir de olimpiyat üçüncülüğü bulunan kaptanı Nazmi Avluca, diz yan bağlarındaki sakatlığı nedeniyle dizlikle mindere çıkmasına rağmen son derece başarılı müsabakalar çıkardı.

İlk turda Azerbaycan’dan Shalva Gadabadze ile karşılaşan Nazmi Avluca, ilk periyotu 1-0 kaybetti. İkinci periyotu 1-0 alan Avluca, üçüncü periyodun 1 dakika 18. saniyesinde rakibini tuşlamayı başardı. İkinci turda Hırvat Nenad Zugaj’ı 2-0’lık (3-0/1-0) skorla geçen Nazmi Avluca, çeyrek finalde İtalyan Vincenzo Scıbılıa’yı 2-0 (1-0/3-0), grup finalinde de Fransız Melonin Noumonvi’yi 2-0 (3-0/5-0) mağlup etti ve finalist oldu.

Nazmi Avluca akşam seansında Rusya’nın 6 Avrupa, 2 dünya ve 1 olimpiyat şampiyonluğu bulunan güreşçisi Alexey Mishin ile finalde karşı karşıya geldi. 2009 yılında Avrupa Şampiyonası’nda yenildiği, Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nda ise mağlup ettiği Mishin karşısında ilk periyodu 1-0 kaybeden Avluca, 2. ve 3. periyodu aynı skorla 1-0 alarak, minderden 2-1 galip ayrıldı ve altın madalyanın sahibi oldu.

Nazmi Avluca, final maçı sonrasında yaptığı açıklamada, dizindeki sakatlığına rağmen takımı yalnız bırakmak istemediği için Bakü’ye geldiğini belirterek, "Aslında benim için çok zor maçlar oldu. Çünkü ağrılarım vardı. Fakat Rabbim yardım etti. Bu şampiyonluk bana nasip oldu. Şampiyonluğumda desteğini gördüğüm antrenör, takım arkadaşlarımla kulübüm ASKİ Spor’a ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e teşekkür ediyorum. Onların desteklerini boşa çıkarmadığım için mutluyum. Şampiyonluğum ile sadece Türk halkını değil, buradaki Azeri kardeşlerimi de sevindirdim" dedi.

Avluca, finalde karşılaştığı Rus Mishin ile daha önce 7-8 kez karşılaştıklarını ve aralarında dengeli bir rekabet olduğunu bildirerek, "Bugün burada ona karşı da galip geldiğim için sevinçliyim’ ifadelerini kullandı.

AZERİLERDEN, TÜRK SPORCULARA BÜYÜK İLGİ
Bu arada, Avrupa Şampiyonası’nın düzenlendiği Haydar Aliyev Spor Salonu’nda bugün akşam seansında 2 final, bir de bronz madalya mücadelesine çıkan Türk milli takım sporcularına Azeriler büyük ilgi gösterildi.
Müsabakalar sırasında tribünlerdeki Azeri güreşseverler, "Türkiye" tezahüratlarıyla milli takım sporcularına destek verirken, salon hoparlöründen yapılan anonslarda da "Kızıl madalya uğrunda Türk idmancılarına biz de uğurlar dilerik" anonsu yapıldı. Nazmi Avluca’nun altın madalyayı kazanması sonrasında, "Türk dünyası sesin gelsin" şeklinde anons yapıldı.

Ayrıca yine aynı salon anonsunda Türk dünyasının güreşte yaşayan efsanelerinin Haydar Aliyev Spor Salonu’nda bulunduğu hatırlatılarak, Hamza Yerlikaya, Şeref Eroğlu, Ercan Yıldız, Mehmet Akif Pirim, Ahmet Ayık, Mehmet Özal ve Selçuk Çebi’nin isimleri tek tek anons edildi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ