MENÜ

Atmalar Ligi 1. Kademe Yarışmaları sona erdi

Mersin’in ev sahipliğinde düzenlenen Seyfi Alanya Atmalar ve Yıldız Kulüpler Atmalar Ligi 1. Kademe Yarışmaları sona erdi.

Atmalar Ligi 1. Kademe Yarışmaları sona erdi

Türkiye Atletizm Federasyonu'nun 2018 yılı faaliyet programında yer alan ve Nevin Yanıt Atletizm Kompleksinde düzenlenen yarışmalara, Türkiye genelinden 287 sporcu katıldı.

17-18 Şubat tarihlerinde yarışmalarda Özlem Becerek, disk atma U18 kızlarda 50.11’lik derecesiyle Türkiye rekoruna imza atarken, dünya beşincisi Eda Tuğsuz, 65.20’lik dereceyle 2018 dünya listesinde ikinci sıraya yerleşti. Çekiç atma kadınlarda Kıvılcım Kaya, 70.63 ile birinci olurken, dünya listesinde ikinci sıraya yükseldi.
Seyfi Alanya Kupası’nda en dikkat çekici derece ise Eşref Apak’tan geldi. Olimpiyat madalyalı Apak, yeni sezona 10 Şubat’taki 77.39’luk derecesiyle girdikten sonra, Mersin’de 77.73'lik derece elde ederek IAAF 2018 listesinin zirvesindeki yerini sağlamlaştırdı. Aynı yarışmada Özkan Baltacı'da 76.18’lik dereceye imza attı.

İki gün boyunca birbirinden çekişmeli yarışlara sahne olan Seyfi Alanya Atmalar ve Yıldız Kulüpler Atmalar Ligi 1. Kademe Yarışmaları sonunda dereceye giren sporculara madalya ve kupaları, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş, Türkiye Atletizm Federasyonu yönetim kurulu üyeleri Ali Aksu ve Mustafa Yasin Taş'ın da katıldığı törenle verildi.

İHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ