MENÜ

Atletler "Sınırsız dostluk" için koşacak

TUYUB tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu’na yerli ve yabancı yaklaşık bin 500 atletin katılması bekleniyor.

Atletler "Sınırsız dostluk" için koşacak

Edirne’de bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu’na Türkiye’nin yanı sıra ABD, Almanya, İngiltere, Yunanistan, Bulgaristan ve Afrika ülkelerinden yaklaşık bin 500 atletin katılması bekleniyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi, Türkiye Atletizm Federasyonu ve çeşitli kurumların desteğiyle, Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Derneği (TUYUB) tarafından 4 Haziran Pazar günü düzenlenecek yarı maratonda atletler, Türkiye ve Yunanistan’ı kapsayan 21 kilometrelik parkurda sınır kapılarından çipli sistemle geçecek.

Organizasyonda 2014 yılında 187, 2015’te ise 611 atlet yarışmıştı.

TUYUB Başkanı Haluk Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyanın her yerinden atletlerin "www.dostlukyarimaratonu.org" adresinden organizasyona katılabileceğini söyledi.

Spor organizasyonlarının turizm ve kültüre katkı sağladığını dile getiren Kaya, şunları kaydetti:

"Atletlerimiz 4 Haziran Pazar günü saat 09.30’da Selimiye Camisi önünden koşmaya başlayacak. Meriç Nehri yanından Pazarkule Sınır Kapısı’na oradan da Yunanistan’daki Kastanies Sınır Kapısı’na geçilecek. Atletler, Kastanies şehrindeki güzergahı tamamlayınca başlangıç noktasına geri dönecek. 21 kilometrelik maratonumuza dünyanın birçok yerinden atletler katılacak. Maraton sonucunda birinciye bin lira ve tam altın, ikinciye 750 lira ve yarım altın, üçüncüye ise 500 yüz lira ve çeyrek altın hediye edilecek. Ayrıca, tüm sporculara madalya, tişört, çanta ve sertifikaları verilecek. Dostluk maratonuna, Avrupa Atletizm Birliğince uluslararası yarışma standartları gereği 3 yıldız verildi. Etkinliğimizin amacı, ülkeler arası dostluk ilişkilerini artırmak ve gelecek için dostluk köprüsü kurmaktır. Maratonumuz, yıllar içerisinde ulusal ve uluslararası kurumlarca da desteklendi."

"Sporcular çiple koşacak"

Maratonun, Edirne’nin tanıtımı açısından önem taşıdığını ifade eden Kaya, "Kentin tarihi ve tanınmışlığı açısından maratonumuzu kalıcı hale getirmek istiyoruz. Atletlerimiz, maraton güzergahında yer alan sınır kapılarını pasaportsuz, vizesiz şekilde bacağına takılan çip sayesinde geçecek. Sporcular koşmak için hazırlandığında, Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından bacaklarına yerleştirilecek çipler de hazır edilecek." diye konuştu.

Türk ve Yunan emniyetinin parkurda önlemler alacağını belirten Kaya, koşuya katılacak atletlerin emniyet tarafından inceleneceğini aktardı.

Maratona katılmak için aileleriyle kente gelecek atletlerin turizme katkı sağlayacağını anlatan Kaya, "Atletlerin, maraton günü için kentte aileleriyle birlikte 3 bin kişilik turist kafilesi oluşturacağını düşünüyoruz. Buraya gelen sporcular, turizme de katkıda bulunacak. Maratonumuz gelenekselleşti ve gelecek yıllara taşımak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ