MENÜ

Atletico'da Luis Enrique sesleri

İspanyol basını, Arda Turan'ın transfer olması beklenen Atletico Madrid'te sezon sonu gönderileceği söylenen teknik direktör Quique Sanchez Flores'in yerine Luis Enrique'nin gelmesinin kesinleştiğini yazdı.

Atletico'da Luis Enrique sesleri

Marca gazetesi, İspanyol 2. liginde "Barcelona B" takımını çalıştıran ve sezon sonunda ayrılacağını çok öncelerden açıklayan Luis Enrique’nin gelecek sezon Atletico Madrid’in başında olacağını savundu. Futbolculuk döneminde Real Madrid ve Barcelona’da çok büyük başarılara ortak olan Luis Enrique, teknik direktör olarak sadece "Barcelona B" takımını çalıştırırken, Atletico Madrid ilk La Liga deneyimi olacak.

Yapılan yorumlarda, Enrique ile birlikte Atletico Madrid’in daha da gençleşen bir takım olacağı ve çalışma felsefesinin değişeceği kaydedildi. İspanyol basını ayrıca Atletico Madrid’in şu andaki teknik direktörü Flores ile Uruguaylı futbolcu Diego Forlan arasında yaşanan tartışmaya da geniş yer ayırarak, "Futbolcuların Flores’in egolarından bıktığını" dile getirdi.

ÖZİL, GUTİ’Yİ GEÇTİ
Öte yandan, Real Madrid’de ilk sezonunu geçiren Türk kökenli Alman futbolcu Mesut Özil, gösterdiği performansla beğeni topladı. Geldiği günden itibaren Real Madrid’in eski futbolcusu, şu anda Beşiktaş’ta oynayan Guti ile kıyaslanan Mesut’un, bu sezon lig, Şampiyonlar Ligi ve Kral Kupası olmak üzere tüm maçlarda toplam 17 gol asisti yaptığı belirtildi.

Guti’nin Real Madrid’deki en iyi sezonu olan 2007-2008’de bile toplam 15 gol asisti yaptığı hatırlatılırken, Özil’in ilk sezonunda "En iyi Guti"yi geçmeyi başardığı ifade edildi. Mesut, ligin bitimine iki hafta kalan Luis Figo’nun 2000-2001’deki sezonundaki 17 gol asisti istatistiğine ulaştı.

22 yaşındaki Mesut’un özellikle Cristiano Ronaldo ile çok iyi anlaştığı ve Portekizli futbolcuya 11 gol pası verdiği bildirildi.

AA / Şenhan Bolelli

Haberin Devamı
YORUM YAZ