MENÜ

Atletico Madrid, Diogo'yu transfer etti

İspanyol kulübü, Pacos Ferreira’nın 19 yaşındaki futbolcusu Diogo Jota ile 5 yıllık sözleşme imzaladığını açıkladı.

Atletico Madrid, Diogo'yu transfer etti

İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) ekibi Atletico Madrid, Portekiz’in Pacos Ferreira takımında forma giyen orta saha oyuncusu Diogo Jose Teixeira Silva ile 5 yıllık sözleşme imzaladığını açıkladı. İspanyol kulübünden yapılan yazılı açıklamada, Pacos Ferreira ile varılan anlaşma sonrasında "Diogo Jota" lakaplı futbolcunun transfer edildiği duyuruldu.

Portekiz 21 Yaş Altı Milli Takımı’nda da oynayan Diogo Jota’nın, geçtiğimiz sezon Portekiz Ligi’nde 12 gol attığı ve "en iyi genç futbolcu adayı" olarak tanındığı hatırlatıldı.

Atletico Madrid Kulübü Spor Direktörü Jose Luis Perez Caminero da "Diogo genç, çok hızlı, topu çok iyi kontrol eden, bire birde rakibine üstünlük kurabilen bir futbolcu ve farklı pozisyonlarda oynayabilir." değerlendirmesini yaptı.

Bu arada Atletico Madrid’in La Liga’da 2016-2017 sezonu hazırlıklarına yarın başlayacağı duyurulurken, kadrodaki futbolcu sayısının 40’a yaklaşması dikkati çekti.

Arjantinli orta saha oyuncusu Nico Gaitan, Hırvat defans oyuncusu Sime Vrsaljko’dan sonra Portekizli Diogo Jota’yı sezon öncesinde kadrosuna katan ve bir forvet oyuncusu alması da beklenen Atletico Madrid, sözleşmesi sona eren Fernando Torres ile de 1 yıllık yeni sözleşme imzalamıştı.

Yeni sezon öncesinde kadrodaki futbolcu sayısını 23’e indirmesi beklenen Atletico Madrid’de hazırlık kampı sonrasında 15 kadar futbolcunun, alt takıma (Atletico Madrid B) ya da kiralık olarak başka kulüplere gönderilmeleri öngörülüyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ