MENÜ

Atilla Taş kimdir? Kaç yaşında, aslen nereli?

FETÖ'nün medya yapılanmasına ilişkin 29 sanığın yargılandığı davada, Atilla Taş 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Peki, Atilla Taş kimdir? Şarkıcı Atilla Taş aslen nereli ve kaç yaşındadır? Atilla Taş ile ilgili tüm detaylar haberimizde...

Atilla Taş kimdir? Kaç yaşında, aslen nereli?

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi açıkladığı kararda Attila Taş’ın, suç vasfının değişmesiyle örgüte üye olmamakla birlikte yardım etmek suçundan 5 yol hapis cezası verildi. Cezada indirime giden mahkeme 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına hükmetti. Manisa ve Hakkari'de askerlik vazifesini tamamladıktan sonra şarkıcı olmak için İstanbul'a döndü.

Burada Erol Köse ile tanıştıktan sonra, Köse'nin yapım şirketinden ilk albümü olan 'Kırmızılım'ı piyasaya sürdü. Bu albümdeki "Hamçökelek" şarkısı, onun ünlenmesini sağladı. 2010'ların başında Kanal 7'de "Taş Devri" isimli programı sundu. 2015 senesinin Nisan ayında Meydan Gazetesi'nde köşe yazarlığına başladı. Terörist elebaşı Gülen'e yakın olan gazete, 2016 Darbe Girişimi'nden 5 gün sonra kapatıldı. Twitter üzerinden AK Parti Hükûmeti ve AK Parti seçmenine yaptığı hakaretler ve FETÖ'ye verdiği destekler neticesinde 31 Ağustos'ta, FETÖ'nün 'medya yapılanması'nda yer aldığı iddiasıyla Gemlik, Bursa'da göz altına alındı ve 3 Eylül'de "örgüt hiyerarşisine dahil olmaksızın örgüte bilerek, isteyerek yardım etmek" suçlamasıyla İstanbul'da tutuklandı.

Cezaevindeyken Meltem Güler ile evlendi. 2017 senesinin Ekim ayında tahliye edilen Taş, "1 milyon 700 bin takipçim var. Verdiler gazı, verdiler. En son Silivri'yi boyladım. Bunların hepsi sanal. Bundan sonra bayramlarda Tweet atacağım. Hükûmeti seviyoruz. Sonuçta hükümette bizim" dedi.

Atilla Taş kimdir?

4 Şubat 1975 yılında dünyaya gelen Atilla Taş aslen Ceyhan, Adanalıdır. Asıl mesleiği Türk pop müzik şarkıcısı, sunucu ve oyuncudur. İlkokul eğitimini Ceyhan'da alan Atilla Taş Lise eğitimi için İstanbul'a gelmiştir. İstanbul'a geldiği yıllarda yoksulluk içinde bir hayat süren Taş, Erol Köse ile tesadüfen tanışmış Ham Çökelek adlı şarkıyı çıkarmıştır. İlk albümünü 1998 senesinde tamamlayan Atilla Taş, bu albümü Kırmızılım adı ile piyasaya sürmüştür. Kariyeri boyunca şarkıcılık ve sunuculuk yapan Taş son dönemde Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarla gündeme gelmiştir. Son olarak 2016 yılında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştır.

Atilla Taş'ın çıkardığı albümler

1998 yılında Kırmızılım Erol Köse Prodüksiyon'u desteği ile albümünü çıkarmıştır
2000 yılında Emmilenyum - Erol Köse Prodüksiyon'u desteği ile albümünü çıkarmıştır
2001 yılında Pembeli Erol Köse Prodüksiyon'u desteği ile albümünü çıkarmıştır
2004 yılında Kınalı Kuzum Erol Köse Prodüksiyon'u desteği ile albümünü çıkarmıştır
2007 yılında Bir Atilla Taş Albümü Seyhan Müzik desteği ile albümünü çıkarmıştır
2009 yılında Çikolata - Mayıs Seyhan Müzik desteği ile albümünü çıkarmıştır

Haberin Devamı
YORUM YAZ