MENÜ

Atiker Konyaspor 0 - 1 Shakhtar Donetsk

UEFA Avrupa Ligi H Grubu ilk maçında Atiker Konyaspor ile Shakhtar Donetsk karşı kaşıya geldi. Ukrayna temsilcisi Ferreyra'nın attığı golle sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Atiker Konyaspor 0 - 1  Shakhtar Donetsk

Atiker Konyaspor ile Shakhtar Donetsk UEFA Avrupa Ligi H Grubu ilk maçında Torku Arena'da kozlarını paylaştı. Shakhtar Donetsk 76. dakikada attığı golle Konyaspor'u 1-0 mağlup etti.

Karşılaşamya hızlı başlayan takım temsilcimiz Atiker Konyaspor oldu. 10. dakikada sağ kanattan yapılan ortada Sırp oyuncu Jagos Vukovic'in kafası direkte patladı. Dönen topu ise Shakhtar Donetsk savunması uzaklaştırdı. Müsabakanın 11. dakikasında Ali Turan ve 15. dakikada Riad Bajic sarı kart gören isim oldu. 25. dakikada Shakhtar Donetsk takımı golü bulabilirdi ama Ismaily'in çektiği şut çerçeveyi bulmadı. Bu dakikalarda oyun hız kazandı. Konuk ekip üst üste Konyaspor kalesinde tehlike yarattı. 27. dakikada Shakhtar Donetsk gol şansı yakaladı fakat değerlendiremeyen oyuncu Yaroslav Rakitskiy oldu. Dakikalar 28'i gösterdiğinde ise Shakhtar Donetsk'li futbolcu Bernard'ın sert şutu çerçeveyi bulmadı. 35. dakikada Gole yaklaşan takım Shakhtar Donetsk oldu. Kaleyi yoklayan oyuncu Taras Stepanenko. Müsabakanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

İkinci yarı Shakhtar Donetsk'li oyuncuların vuruşuyla başladı. 49. dakikada Konyaspor, Barry Douglas ile gole çok yaklaştı fakat top kaleyi bulmadı ve auta çıktı. 51. dakikada Viktor Kovalenko, takımı adına tehlikeli bir pozisyon yakaladı fakat gol ile sonuçlandıramadı. 61. dakikada Osmanlıspor kalesinde büyük bir tehlike yaşandı. Shakhtar Donetsk takımı Facundo Ferreyra ile gole çok yaklaştı. Top az farkla auta çıktı. Shakhtar Donetsk 76. dakikada 1-0 öne geçti. Ceza sahası içinde sağ taraftan Bogdan Butko'nun yaptığu ortayı Facundo Ferreyra kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. 83 dakikada Konyaspor'da Ömer Ali Şahiner isabetsiz bir vuruş yaptı; top kaleyi bulmadı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Atiker Konyaspor, Avrupa Ligi ilk maçında Shakhtar Donetsk'e 1-0 mağlup oldu.

Gruptaki bir diğer maçta Sporting Braga ile Gent 1-1 berabere kaldı.


Konya'da büyük skandal !

Haberin Devamı
YORUM YAZ