MENÜ

"Ataman hayır demez"

A Milli Basketbol Takımı Başantrenörlüğü için teklif götürdükleri İtalyan çalıştırıcı Ettore Messina'dan ret cevabı alan Türkiye Basketbol Federasyonu, bu görev için Ergin Ataman ve Bogdan Tanjevic'i düşünüyor.

"Ataman hayır demez"

Türkiye Basketbol Federasyonu Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Harun Erdenay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, A Milli Takım’ın başantrenörlüğü konusunda henüz bir gelişme olmadığını belirterek, "Antrenör konusunda gelişme yok. Messina’dan ret cevabı aldık. Şimdi Akdeniz Oyunları olduğu için fazla o konuya girmedik. Bu turnuva bitiminde onu da neticelendireceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Ergin Ataman’ın Anadolu Ajansı’na yaptığı "Ben kimsenin yedeği olmam" şeklindeki açıklamasını okuduğunu kaydeden Erdenay, "Ataman’ın açıklamalarını okudum. ’Ben kimsenin yedeği olmam’ diyor. Zaten Ergin hoca kariyerini kanıtlamış biri. Ben de onun kimsenin yedeği olacağını düşünmüyorum. Fakat Ergin hocaya da bir teklif giderse ’hayır’ diyeceğini sanmıyorum" diye konuştu.

"Bir de Tanjevic var"
Harun Erdenay, 17. Akdeniz Oyunları’nda mücadele eden Erkek Milli Basketbol Takımı’nın başında olan Bogdan Tanjevic’i de düşündüklerini kaydederek, "Listede Messina ile beraber Ergin Ataman vardı. Bir de şu anda takımın başında olan Tanjevic hoca var. Turnuva bittikten sonra karar vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Erdenay, Ergin Ataman’ın "Belki de en hayırlısı Tanjevic’in devam etmesi" demesiyle ilgili olarak ise şunları söyledi:
"Tabi belki Ergin hoca şu açıdan dedi, Tanjevic çok uzun yıllardır bu takımı çalıştırıyor. Şu anda sağlığı da iyi durumda. Oyuncuları yakından tanıyor. Ergin hocayla Tanjevic’in ilişkisi de çok iyi. Ben biliyorum sezon boyu birbirleriyle hep telefonda konuştular. O yüzden herhalde görüşünü öyle belirtmiş."

"Tanjevic’in sağlığında problem yok"
Hem Ergin Ataman hem de Tanjevic’in çok değerli antrenörler olduğunu vurgulayan Harun Erdenay, " İkisi de Avrupa’da kendini kanıtlamış hocalar. İkisinin de milli takıma büyük fayda sağlayacağını düşünüyorum" diye konuştu.
Tanjevic’in sağlık durumuyla ilgili soru üzerine de Erdenay, "Tanjevic’in şu anda burada gördüğümüz kadarıyla sağlığında bir problem yok. A Milli Takım’ı Avrupa Şampiyonası’na götürebilecek durumda. Sağlığında herhangi bir sıkıntı bulunmuyor" diyerek sözlerini tamamladı.

AA

YORUM YAZ