MENÜ

Atakan Yüksel'den ilk Avrupa şampiyonluğu

Avrupa Güreş Şampiyonası’nın son gününü Türkiye, 1 altın, 1 gümüş ve 2 bronz olmak üzere 4 madalyayla kapattı. Grekoromen 67 kiloda Atakan Yüksel, Polonyalı Sahakyan’ı 5-1 yenip 33 yaşında ilk Avrupa şampiyonluğuna uzandı. 72 kilo finalinde Rus Mantsigov’la karşılaşan Cengiz Arslan 7-2 geriden gelip skoru 7-6’ya taşısa da yeterli olmadı, gümüşle yetindi. 60 kiloda Kerem Kamal ve 82 kiloda Emre Kuş çifte bronz elde etti.

Atakan Yüksel'den ilk Avrupa şampiyonluğu

Romanya’da sona eren Avrupa Güreş Şampiyonası’nın kapanış gününde grekoromen stilde sporcularımız 2 final ve 3 bronz madalya mücadelesi verdi. Şampiyonluk sevincimiz ise Atakan Yüksel’le geldi.

Haberin Devamı

67 kiloda mindere çıkan 33 yaşındaki sporcumuz, finalde Polonyalı Gevorg Sahakyan’ı 5-1 mağlup edip, hem ülkemize altın madalya gururu yaşattı hem de kariyerinin ilk Avrupa şampiyonluğunu kazanıp, başarılı bir sonuca ulaştı.

Atakan, 2017 Dünya Şampiyonası’nda da üçüncülük kürsüsüne çıkmıştı.

Toplamda 6 altın, 2 gümüş, 8 bronz

72 kilo finaline kötü bir giriş yapan ve Rus rakibi Abuiazid Mantsigov karşısında 5-0 geriye düşen Cengiz Arslan’ın muhteşem çabası, Türkiye’yi şampiyonluğa çok yaklaştırmıştı. Ancak olmadı.

Milli güreşçimiz, 7-2’lik skoru 7-6’ya kadar taşıdı ama bu da yeterli olmadı. Cengiz Arslan, rakibine 9-6 mağlup olup, Avrupa 2.’liğiyle yetindi.

U23 Dünya Şampiyonu Kerem Kamal, 60 kiloda Rumen Munteanu’yu 4-0, 82 kiloda Emrah Kuş da Alman Hannes Wagner’i 2-1 mağlup edip, bronz madalya elde etti.

Haberin Devamı

97 kiloda Fatih Başköy ise İtalyan rakibine kaybedince kürsünün dışında kaldı.

Türkiye şampiyonayı 6 altın, 2 gümüş, 8 bronz olmak üzere toplam 16 madalyayla tamamladı.

Atakan Yükselden ilk Avrupa şampiyonluğu

YORUM YAZ