MENÜ

Bursa yarışında yaşanan skandala büyük isyan

At yarışında dün Bursa Hipodromu'ndaki 1. koşuda yaşanan çifte skandal pes dedirtti.

Bursa yarışında yaşanan skandala büyük isyan

Bursa Hipodromu'ndaki yapılan koşuda yaşanan çifte skandal pes dedirtti.

Haberin Devamı

14.00'daki mücadelede start hakeminin yarışın başlaması için bayrağını indirmesi ile birlikte atların içinde bulunduğu start makinesi arıza gösterirken, her ikisi de günün şanslı isimlerinden olup 5 numaralı kulvardan çıkan Oyunbaz ve 6 numaralı kulvardan çıkan Sevdegör isimli safkanların start kapakları rakiplerine nazaran daha geç açıldı. Gecikme sonucunda Oyunbaz dördüncü, Sevdegör ise yedinci olabilirken bu atlara bahis oynayan yarışseverlerin kuponları da hiçbir kabahatleri olmamasına rağmen isabetsizlikten ötürü çöpe gitti.

Olay sonrası yarışseverler ayağa kalkarken gerek son dönemde sık sık arızalanan start makinelerinden sorumlu Türkiye Jokey Kulübü'ne gerekse hatalı startları görüp müdahale etmeyen start ilerisindeki bayrak görevlilerine isyan etti.

Haberin Devamı

4 Kasım pazar günü de Adana son koşuda bazı kapakların geç açılması üzerine üç safkan starttan geç çıkmış, yine bayrak görevlileri hatalı startı (false start) görmemiş ve koşuyu kazanan Limoncello isimli safkan hatalı starttan ötürü tekrarlanan koşuda bu kez ikinci olunca bu isim üzerine kazançlı kuponlar çöpe gitmiş ve olaylar yarışseverlerden büyük tepki görmüştü.

YORUM YAZ