MENÜ

Aslan'a soğuk duş: 70-71

Kadınlar Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe, nefes kesen bir mücadele sonunda Galatasaray'ı 71-70 yendi. Kanarya dev serinin üçüncü maçında Pondexter'ın bitime 2 saniye kala attığı basketle rakibini tek sayı farkla mağlup ederek final serisinde 2-1 öne geçti.

Aslan'a soğuk duş: 70-71

Kadın basketbolunda söz sahibi iki takımın baştan sona heyecan içinde geçen mücadelesinin 5. dakikası, 7- 7’lik eşitlikle geçildi. Galatasaray’da Wauters, Fenerbahçe’de ise Birsel’in etkili oynadığı çeyreği, sarı-lacivertli takım 17-15 önde kapattı. İkinci periyoda tempolu şekilde başlayan Galatasaray, yakaladığı 9-2’lik seriyle 13. dakikada durumu 24-19’a getirdi. Bu dakikadan sonra toparlanan Fenerbahçe, Verameyenka’nın 15. dakikadaki basketiyle 24-24’lük eşitliği sağladı. Çeyreğin ikinci bölümünü Harding’in önderliğinde daha iyi kontrol eden sarı-kırmızılılar, devre arasına da 34-30 üstünlükle girdi. Fenerbahçe, üçüncü çeyrekte Verameyenka ve McCoughtry ile etkili olmaya çalışırken, Galatasaray, Harding ve Lyttle ile skor üretti ve 27. dakikada 9 sayılık (47-38) fark buldu. Periyot sonuna kadar üstün oyununu sürdüren ev sahibi takım, 3. çeyreği 51-46 önde geçti.

Lyttle ile Pondexter...

Son çeyreğe konuk takım Fenerbahçe daha istekli bir başlangıç yaptı. Esmeral ve Matovic ile üst üste 3 sayılık basketler kaydeden Sarı-Lacivertliler, 34. dakikada Matovic ile skor üstünlüğünü ele geçirdi: 56- 55. Karşılıklı basketlerle devam eden maçın son bölümünde dış atışlarda yüksek yüzdeyle oynayan Fenerbahçe, uzun süre skor üstünlüğünü elinde tuttu. Son dakikası büyük mücadeleye sahne olan maçın bitimine 5 saniye kala Galatasaray, Lyttle’nin basketiyle 70-69 öne geçti. Mola alarak oyuna orta alandan başlayan Fenerbahçe, topu Pondexter’la buluşturdu. Bu oyuncu, maçın bitmesine 2,5 saniye kala yaptığı atışı sayıya çevirdi ve Fenerbahçe müsabakayı 71-70 kazanarak seride 2-1’lik üstünlük sağladı. Maçta 19’ar sayı atan Galatasaray’dan Lyttle ile Fenerbahçe’den Pondexter, en skorer oyuncular oldu. Serinin 4. karşılaşması 2 Mayıs Perşembe günü Abdi İpekçi’de oynanacak. Fenerbahçe, maçı kazanırsa şampiyon olacak. Galatasaray kazanırsa kupayı alacak ekip, Sarı-Lacivertliler’in sahasında oynanacak serinin 5. ve son maçında belli olacak

Haberin Devamı
YORUM YAZ