MENÜ

Aslan'a sevgi lazım

'Bu sevgisizlik yeni birşey değil. Son 4-5 yılın camia içine yerleştirdiği bir duygu. Camianın sevgisizlik sorununu bir şekilde halletmesi gerek. Amacımız eski sevgi ortamını geri getirmek.'

Aslan'a sevgi lazım

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal’ı Floransa’da tatilde yakaladım. Kendisi Dünya’nın en kibar ve sabırlı insanlarından biri. Beni kırmadı ve uzun uzun telefonda konuştuk. Birçok şikayeti var Başkan’ın, ancak onu en fazla üzen Galatasaray’daki sevgisizlik ortamı. Camiaya bu durumu aşabilmek için yapılması gerekenleri tavsiye etti. Başkan Ünal Aysal’ın söylediklerine isterseniz beraber göz atalım:

Haberin Devamı

4 yıl değil, 4 aydır kulübün başındayım...

- Galatasaray 4-5 senelik bir sevgisizlik ortamından çıktı. Eski yöneticilerin bu tür yanlış anlamalara yol açacak beyanatlarda bulunmaları sevgisizliği sürdürecektir. Biz devamlı ara bulmaya çalışıyoruz. Elimizden geldiğince disiplin kuruluna veren ve verilenlerle görüşüp barış ortamını sağlamaya çalışıyoruz ancak tam manasıyla başarılı olduğumuzu söyleyemem. Bu sevgisizlik yeni birşey değil. Son 4-5 yılın camia içine yerleştirdiği bir duygu.

- Herkes ağzından çıkan laftan sorumludur. Dikkatli konuşmak lazım. Karşınızdakileri kırmadan nezaket kurallarını unutmadan ağzınızdan 7 kez düşünerek sözlerinizi çıkarmanız lazım. Bunlar aşılmayacak sorun değil. 4 yıl değil, 4 aydır kulübün başındayım. Henüz bu problemleri aşabilecek bir çözüm bulamadım ama nasıl olsa bulacağız. Camianın sevgisizlik sorununu bir şekilde halletmesi gerek. Amacımız eski sevgi ortamını geri getirmek.

Haberin Devamı

Disipline yollamak da bir çözüm olabilir

- Yapıcı yaklaşımımızı bazen sorguluyorum. Yönetim birçok kişinin disiplin kuruluna gitmesine mani oldu. Belki de yanlış yapıyoruz. Kim olduklarına bakmadan birkaç kişinin disiplin kurulunda ceza almasını sağlamak da bir çözüm olabilir. Böylece işin ciddiyeti de ortaya çıkacaktır. Koskoca adamlar meşhur olmak ya da gazete ve televizyonlarda daha sık görünmek için sonunun nereye varacağını umursamadan bazı sözler söylüyorlar.

- Sözlerim yanlış anlaşılmasın diye üstüne basarak bir kez daha hatırlatmakta fayda var. Ben reaksiyona değil, reaksiyona neden olanlara kızıyorum. Eski yöneticisin, her söyleyeceğin sözün medya tarafından inceleneceğini düşünmen gerek. Sadece biraz daha popüler olabilmek uğruna camiayı zedeleyecek olaylara yol açacak beyanatları vermemelisin. Sonuçta zedelenen camiadaki sevgidir. Sevgisizlik ortamında herşey negatif görünür.

- Ara dönemde mutlaka transfer yapacağız. Şu anda belirlenmiş isimler yok ama üstünde çalışılan isimler var. Yönetim olarak beğendiğimiz isimleri almak gibi bir niyetimiz tabii ki yok. Fatih Terim bizim kapımızı mutlaka çalacak, bir işaret verecektir. Biz de onun istekleri doğrultusunda piyasadaki en iyi futbolcuları transfer etmek için çalışacağız. Eğer aşçıdan güzel yemek yapmasını istiyorsanız, malzemesini temin etmek zorundasınız.

Haberin Devamı

Gönlüm rahat, Azerbaycan’ı yeneriz...

- Birçok problemi çözmek için uğraşıyoruz. Çalışmalarımız sadece futbol takımıyla sınırlı değil. Kalamış’taki problem çözüldü. Oradaki işin başında Ümit Özdemir var. Tekfen’in en önemli insanı. Kendisi işlerin iyi gittiğini bana müjdeledi. Stat çevresindeki yolların yapımına da başlanacak. 3-4 ay içerisinde çevrede kurulan şantiyeleri görmeye başlayabilirsiniz. Çok kısa bir sürede de eksikliklerin tamamlanacağını söyleyebilirim.

- Milli Takım’ın Almanya mağlubiyetine tabii ki çok üzüldüm. Fakat gönlüm rahat. Azerbaycan’ı yenecek gücümüz var. Belçika’nın ise Almanya’yı mağlup edememesini bekleyeceğiz. Galatasaray Milli Takım’a en fazla oyuncuyu veren kulüptür. Teknik direktörümüz de Milli Takım’a gönderdiği tüm futbolcularına gerektiği gibi mücadele etmeleri için telkinde bulunmuştur. Olması gereken de odur. Bunun dışında bizim de dua etmekten başka birşey elimizden gelmiyor.

Haberin Devamı

Serdar Dinçbaylı

YORUM YAZ