MENÜ

Aslan'a hafif gelir

Panathinaikos, D.Bükreş ve S.Graz'dan oluşan grup küçümsenemez ama Cim Bom geçen yıl daha güçlü ekiplerin bulunduğu gruptan çıkmıştı. Elano, Keita'lı Aslan yine başarır.

Aslan'a hafif gelir

Galatasaray, Avrupa Ligi’nde belki de en ideal gruplarından birine düştü. En azından birinci torbadan gelebilecek Roma, Valencia, Hamburg, Sporting Lizbon, Villarreal gibi Avrupa’nın standartı aşan takımlarından kurtuldu. Geçen yıl Hertha Berlin, Benfica, Olympiakos, M.Kharkiv’den oluşan grup, bu sezonkinden çok daha zorluydu. Buradan çıkmayı başaran Sarı-Kırmızılılar; Elano, Keita gibi süper yıldızlarla güçlendirdiği kadrosuyla grubun favorisi durumumda. Zaten UEFA’nın resmi internet sitesi www.uefa.com’da Cim Bom’u Roma, Valencia, Hamburg ve PSV ile birlikte kupanın favorileri arasında göstermişti.

Rijkaard, yardımcısına karşı
Cim Bom’u burada en çok zorlayacak rakip, doğal olarak Panathinaikos gibi gözüküyor. Şampiyonlar Ligi Play-Off turunda Atletico Madrid’e iki maçta da yenilerek elenen Yunan temsilcisi, ülke içinde üstünlüğü son yıllarda ezeli rakibi Olympiakos’a kaptırmanın ezikliğini yaşıyor. Gilberto Silva, Karagounis, Katsouranis’li kadrosunu Leto, Ninis gibi Yunan futbolunun yeni yıldızlarıyla tamamlayan Yeşil-Beyazlılar’a giden Djibril Cisse en önemli gol silahı. Galatasaray’ın da uzun süre transfer gündeminde yer alan ama Panathinaikos’u tercih eden Fransız yıldız, rakip olarak Ali Sami Yen’e çıkacak. 1 milyar dolarlık servetiyle ülkenin önde gelen zenginlerinden olan Başkan Nikos Pateras, Panathinaikos’u tekrar eski günlerine döndürmek için maddi açıdan kulübe büyük destek veriyor. Aslan ile Yeşil-Beyazlılar arasındaki maçlar Frank Rijkaard ile şu an Panathinaikos’u çalıştıran Henk Ten Cate’nin buluşması açısından büyük önem taşıyor. İkili birlikte Barcelona’da görev yaptıklarında sayısız başarı kazanıp, Şampiyonlar Ligi Kupası’nı kaldırmışlardı.

Dinamo’nun dezavantajı ceza
Dinamo Bükreş son 10 yılda, 4 şampiyonluk elde ederek, yükselişe geçti. Türk futbolseverlerin yakından tanıdığı isimleri kadrosunda barındıran Kırmızı-Beyazlılar, Mutu ve Contra gibi önemli futbolcuları Rumen futboluna kazandıran kulüp olarak da biliniyor. Sloven Liberec karşılaşmasında çıkan olaylar nedeniyle UEFA’dan 3 maç ceza alan Dinamo tüm iç saha karşılaşmalarını seyircisiz oynayacak. Bu handikapa sahip olan Rumenler’in gruptan çıkma şansları oldukça az gözüküyor. İtalyan teknik direktör Bonetti takımına sert futbol oynatıyor, kontrataklarda da etkili bir ekip.
Sturm Graz, Avrupa Kupaları’nda çok boy göstermesine rağmen önemli bir başarısı bulunmuyor.

Şimdi rövanş zamanı
Avusturya’da da iki lig şampiyonluğu bulunan Siyah-Beyazlılar, son yıllarda yaşadığı ekonomik kriz nedeniyle iflasın eşiğine kadar gelmişti. Alman teknik direktör Foda, takımına fizik güce dayalı futbol oynatıyor. Sarı-Kırmızılılar, 2000 yılında Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı maçlarda Sturm Graz’ı yenememişti. Galatasaray’ın iki yeni transferi Keita ile Elano’nun 20 milyon Euro’luk maliyeti, Sturm Graz’ın toplam değerinden 5 milyon Euro daha fazla... Şimdi rakibinden birkaç gömlek üstün bir kadroya sahip olan Galatasaray büyük ihtimalle rövanşı alacaktır.

Haberin Devamı
YORUM YAZ