MENÜ

Aslan'a Chelsea tüyosu

Basel teknik direktörü Murat Yakın, Galatasaray'a zorlu Chelsea sınavı öncesinde önemli tüyolar verdi.

Aslan'a Chelsea tüyosu

Milliyet Gazetesi’ne konuşan İsviçre ekibinin hocası, Chelsea karşısında elde ettikleri zaferlerin mucize olmadığını söyledi, “Galatasaray’ın tur şansının yüksek olduğunu söyleyebilirim. Ancak kesinlikle maceraya atılmaması lazım. Hatta skoru 0-0’da götürüp gol için uygun anı beklemeli. Juventus maçları referans olmalı” dedi.

Haberin Devamı

Nevzat Dindar'ın Hakan Yakın'la yaptığı özel röportajın detayları;

Basel gruplarda evinde ve deplasmanda Chelsea’yi yenerek nadir gerçekleşebilecek bir başarıya imza attı. Galatasaray’ın bugün Şampiyonlar Ligi’nde karşılaşacağı İngiliz ekibine karşı çifte zafer elde eden İsviçre ekibinin teknik patronu bize uzak biri değil: Murat Yakın... Genç hocayla, Galatasaray’ın, Chelsea ile yapacağı maç öncesi konuştuk. İlk olarak o iki maçı soruyoruz. Stamford Bridge’de 2-1, İsviçre’de 1-0 kazanmalarının sürpriz olarak değerlendirilmesine karşı çıkan Yakın, “Chelsea’yi iki maçta da yenmemiz mucize değildi. Her iki maça da taktiksel ve zihinsel olarak iyi hazırlandık. Maç öncesindeki öngörülerimiz gerçekleşti ve bunu sahaya çok iyi yansıttık” yorumunu yaptı.
Galatasaray’ın tur şansına geçiyoruz. Yakın, burada sarı-kırmızılılara umut veriyor:

‘Hatayı affetmezler’
“İki maçlık elemelerde her türlü sonucu elde edebilirsiniz. Galatasaray’ın tur şansının olduğunu söyleyebilirim. Bir yüzde veremem ama yüksek. Yani imkansız değil. Çünkü Galatasaray’ın da iyi bir kadrosu, başarılı bir hocası var. Chelsea’ye karşı da bunu kullacaklardır.”
Geçiyoruz nasıl oynaması gerektiğine Cim-Bom’un...

Genç hoca taktiği vererek, “Gol yemeden elde edilecek her türlü galibiyet ciddi bir avantaj demek. Galatasaray’ın savunma anlayışının Mancini ile beraber oturmaya başladığını görüyoruz. Bu bakımdan Galatasaray evinde kesinlikle maceraya atılmamalı. Hatta skoru 0-0’da götürüp uygun anı beklemeli. Çünkü Chelsea hata affetmez. Klas oyuncuları, her an sonucu değiştirebilecek yetenekleri olan bir takım. Galatasaray yüzde 100 konsantrasyonla oynamalı” ifadelerini kullanıyor.

Murat Yakın, Galatasaray için ise şunları söylüyor: “Galatasaray’ın, Şampiyonlar Ligi’ndeki birkaç maçını izledim. Özellikle Juventus maçları Galatasaray’ın referans alabileceği maçlar. İtalya şampiyonuna karşı Galatasaray sadece sonuç olarak değil oyun olarak da etkindi. Hem İtalya’da, hem de Türkiye’deki maçta çok doğru bir oyun anlayışı ile oynadı. Gruptan çıkması sürpriz olarak yorumlandı belki ama gerek kadrosuna, gerek elindeki imkanlara ve teknik kadroya baktığımız zaman bunlar normal şeyler. Bundan sonraki aşamada top artık ortada. Gününde olan, hata yapmayan ya da affetmeyen öteye gider. Galatasaray’ın elinde iyi bir takım var. Dünya yıldızları oynuyor. Juventus maçındaki strateji ve yüksek konsantrasyon Chelsea maçlarında yeterli olur mu? Bunu bilmiyorum. Ama en az o günkü kadar iyi oynamak zorundalar.”

SALAH ESPRİSİ

Basel’in hocası iki maçta da yendikleri Chelsea ile bugünkü Chelsea arasındaki güç farkıyla ilgili sorumuza esprili bir yanıt verdi. Yakın, “Tabii aradan 3 ay geçti. Hangi Chelsea daha güçlü yanıt vermeyi doğru bulmuyorum. Ama bizden Mohamed Salah’ı aldı Chelsea. Tabii daha da güçlü! Hatta gücüne güç kattı. Kural nedeniyle oynamaması Chelsea için eksiklik” dedi.

Haberin Devamı

MURAT YAKIN İSTATİSTİKLERİ

Haberin Devamı

CHELSEA İSTATİSTİKLERİ

YORUM YAZ