MENÜ

Aslan seriyi 2-0'a getirdi: 80-66

Galatasaray, final serisinde 2-0 öne geçti. Sarı-Kırmızılılar, Markoishvili'nin 3.çeyrekteki üçlükleri, son bölümde de Furkan'ın tipleyip bulduğu sayılarla Banvit'i 80-66 yendi, üst üste 24. maçını kazandı

Aslan seriyi 2-0'a getirdi: 80-66

Galatasaray Medical Park, Abdi İpekçi’de oynanan final serisi ikinci maçında da galip gelen taraf oldu. Sarı- Kırmızılılar, ilk karşılaşmada olduğu gibi, yine 3.çeyrekte yakaladığı yüksek yüzdeli dış atışlarla skorda farkı yakaladı ve sahadan 80-66 galip ayrıldı. Aslan bu sonuçla hem seride 2-0 öne geçti hem de üst üste 24. maçını kazandı. Savunma savaşanın yaşandığı ilk çeyrekte iki takımda pota altında etkili olmaya çalıştı. İlk maçın kahramanı N’Dong’un oyuna girmesiyle Galatasaray hücumda da hareketlendi, ilk çeyreği 21-17 önde geçti.

Markoishvili başlattı
2.periyotta ise Sarı-Kırmızılılar’da yaşanan sakatlıklar uzun rotasyonunda sıkıntı yarattı. N’Dong’un belinde nükseden sakatlığı, Macvan’ın düşme sonrası yaralanması Cim Bom’un başlarda skor üretmesine engel oldu. Ancak Banvit de bu durumu iyi değerlendiremeyince, 18’de 11 sayı geriye düştü: 38-28. Yine de pes etmeyen Turuncu- Yeşilliler, isabetli dış şutlarıyla skoru eritti ve 2 sayı geride soyunma odasına gitti: 42-40 Üçüncü periyotta Galatasaray, ilk maçta olduğu gibi yine coştu. Pota altında Macvan, N’Dong ve 3 faul alan Furkan gibi uzunlarından yoksun Cim Bom’da bu kez şutörleriyle ön plana çıktı. Eli sıcak Manuchar Markoishvili üst üste hiç kaçırmadan tam 4 üçlük atarak, takımının 25-11’lik seri yakalamasını sağladı. Bu durum ister istemez Banvit’in direncini düşürerek hücumlardan boş dönmesine sağlayınca, Galatasaray 17 sayılık fark yakalayarak son çeyreğe 68-71 galip girdi.

Furkan Aldemir bitirdi

Gürcü pivotun müthiş performansını 4.periyotta Furkan Aldemir sürdürdü. Aslında bu dakikaya kadar Banvit, rakibinin hücum ribauntlarındaki üstünlüğü ilk maça oranla kesmişti. Ancak Banvit’in savunmasıyla etkili olduğu bölümde Galatasaray hücum etmekte zorlandı. Bandırma ekibi de, belki skoru eşitleyeceği fırsatı kullanamadı. Sadece Davis’in bireysel çabasıyla hücum etti ve bitime 6 dakika kala, farkı 10 sayıya çekti. Galatasaray cephesinde ise o anda Furkan ortaya çıktı... Hücum ribauntlarını topladı, tüm topları tipleyerek yeniden farkın açılmasını sağladı ve Galatasaray zafere gitti.

Hatice Yücel


’Çok net bir galibiyet aldık’

Galatasaray antrenörü Ergin Ataman, “Sakatlıklar yüzünden biraz dengemiz bozuldu. 3.periyotta özellikle Markoishvili’yi çok iyi kullandık. O da müthiş bir oyun ortaya koydu. Uzunlarda da Furkan ve Ersin katkı verince, maçın sonunda 1-2 hata dışında çok net bir galibiyet aldık” dedi.

Macvan korkuttu

Galatasaray’ın Sırp pivotu Macvan, ikinci periyodun hemen başında Stimac ile girdiği ribaunt mücadelesi sonucunda kafa üstü düştü. Kafası yarılan ve iki dikiş atılan Macvan’a yapılan müdahalenin ardından maça geri döndü.

N’Dong’un MR’ı temiz

İlk maça iğneyle çıkan N’Dong’un belindeki sakatlığı nüksettti. Dünkü maçta sadece 4 dakika süre alabilen N’Dong’un MR’nın temiz çıktığı ve pazartesi günkü maça yetişebileceği belirtildi. Bu arada Galatasaray, 35 yaşındaki oyuncuyla gelecek sezonda anlaşmak istediği belirtildi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ