MENÜ

Artık hedef Çekler!

Kazakistan deplasmanında zor da olsa kazanmayı başaran Millilerimiz, EURO 2016 yolunda umutlarını korudu. Bundan sonraki tüm mücadelelere kazanmak için çıkacak Milli takımımız için hayati maç ise 10 Ekim'de deplasmandaki Çek Cumhuriyeti karşılaşması.

Artık hedef Çekler!

EURO 2016 Elemeleri A Grubu’nda mücadele eden Millilerimiz, son olarak Kazakistan’ı deplasmanda 1-0 mağlup etmiş, puanını 8’e yükseltmişti.

Kalan 4 maçın tamamını kazanıp ilk 3’e girme planları yapan Fatih Terim’in öğrencileri, eğer tüm mücadelelerden galip ayrılırsa ipleri eline alacak. Çünkü en büyük rakibimiz Çekler’i, zor bir fikstür bekliyor. Bizden sonra Hollanda ile deplasmanda karşılaşmaya hazırlanan Çek Milli Takımı’nın iddiası devam eden Portakallar önünde galibiyet alması zor görünüyor. Eğer Çek Cumhuriyeti Amsterdam Arena’dan da eli boş dönerse Millilerimiz, ilk 3’e girmeyi başaracak. Kırmızı-Beyazlı ekibimizin, gelecek maçı ise 3 Ekim’de Konya’da oynanacak Letonya karşılaşması.

Arda gelecek için umutlu

Kazakistan karşısında aldığımız 1-0’lık galibiyette hayati golü kaydeden isim olan Kaptan Arda Turan, maç sonrası sosyal medyadan taraftarlara mesaj gönderdi. Attığı golün gerçekten güzel bir gol olduğunu söyleyen Arda, Twitter adresinden “Tüm takım, teknik heyet ve destek veren kocaman bir ülke. Biz kenetlendikçe başarılar gelecektir. İnandık, hep beraber” açıklamasını yaptı. Atletico Madrid’de top koşturan 28 yaşındaki futbolcunun, milli formayla çıktığı 81 maçta 13 gol ve 20 asisti bulunuyor.

Ozan Tufan’a Terim morali

2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde Kazakistan karşısında ilk 11’de maça başlayan ancak pek etkili olamayan Ozan Tufan, 64. dakikada oyundan çıkmıştı. Mücadelede çok sayıda pas hatası yapan ve sahadan ayrılırken oldukça mutsuz görünen Ozan’a ilk destek Fatih Terim’den geldi. Terim’in, soyunma odasında futbolcusuna, “Senin iyi olduğunu biliyoruz. Çok genç ve yetenekli bir futbolcusun. Kötü oynadığın maçlar da olabilir. Önemli olan bu hatalardan ders çıkarmak” diyerek oyuncusunu sık sık teselli ettiği öğrenildi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ