MENÜ

Arsene Wenger'in gözü Oğuzhan'da

Arsene Wenger, eski öğrencisi olan Beşiktaşlı yıldız Oğuzhan Özyakup'a kanca attı.

Arsene Wenger'in gözü Oğuzhan'da

Spor Toto Süper Lig’de liderlik koltuğunda oturan Beşiktaş’ın başarılı yıldızı Oğuzhan Özyakup parlamaya devam ediyor. Avrupa kulüplerinin transferdeki favorilerinden biri olarak gösterilen Oğuzhan için Arsenal Menajeri Arsene Wenger’in ilgisi her geçen gün artıyor.

İngiliz gazetesi Express’de yer alan haberde, Wenger’in devre arası transfer planları tek tek aktarıldı. Fransız teknik adamın orta saha bölgesini öncelik tuttuğu ifade edildi. Basel’den alınan 22 yaşındaki defansif orta saha Mohamed Elneny’nin yanına bir isim daha düşünen tecrübeli çalıştırıcının, toplamda 50 milyon poundluk bir bütçeye sahip olduğu ve 9.3 milyon poundu Oğuzhan Özyakup için ayırmayı düşündüğü savunuldu.


Transferde kader haftası
İngiltere’de 4 yıl oynadı

Haberin detayında ise Oğuzhan’ın, Barcelona forması giyen A Milli Takımımız’ın kaptanı Arda Turan’ı örnek alması ve Arda’nın Avrupa’daki başarısına dikkat çekildi. Arda gibi bir modelin transferde etkili olacağı ayrıca takım içinde Mesut Özil’in başarılı olmasının da Wenger’i pozitif yönde düşündürdüğü ifade edildi.

Oğuzhan’ı 2008 yılında Hollanda’da bizzat keşfeden Arsene Wenger’in, başarılı oyuncunun gelişimini yakından takip ettiği de dile getirildi. 4 yıl boyunca Arsenal altyapısı ve A takımında oynayan 23 yaşındaki genç yıldızın bu durumunun transferde etkili olabileceği de vurgulandı.

Wenger, ‘Kaçarsa hata olur’ demişti

Oğuzhan Özyakup, Hollanda’da AZ Alkmaar forması giyerken Arsene Wenger’in özel olarak izlediği bir isimdi. Oğuzhan’ı Arsenal’e getirdikten sonra sürekli olarak öven Wenger, “Henüz 17 yaşında ama futbolu çok büyük. Böyle bir yeteneği kaçırmak istemiyorum. Eğer kaçarsa büyük hata yaparız” demişti. Beşiktaş, Fransız teknik adamın korkusunu gerçeğe çevirip Oğuzhan’ı 1 Temmuz 2012’de 500 bin euro karşılığında kadrosuna katmıştı.

Lig Kupası’nda 2 maça çıkmıştı

Oğuzhan Özyakup, 1 Eylül 2008’de Hollanda ekibi AZ Alkmaar’dan, Arsenal’e transfer oldu. Arsenal U21 takımında 41 maça çıkan Oğuzhan 6 gol atarken, 11 kez asist yaptı. Menajer Arsene Wenger rezerv takımda gösterdiği başarılı performansla dikkatleri üzerine çeken genç futbolcuya 2011-12 sezonunda İngiltere Lig Kupası’nda 2 maçta şans tanıdı. Oğuzhan bu karşılaşmalarda toplam 27 dakika sahada kalırken, 1 asist yapmıştı.

20: Arsene Wenger tam 20 yıldır İngiliz devi Arsenal’i çalıştırıyor. 66 yaşındaki Fransız menajerin geride kalan süreçte Premier Lig’de 3 şampiyonluğu bulunuyor.

Oğuzhan bu sezon Beşiktaş formasını 21 resmi maçta giydi. Süper Lig’de 5 gol, 5 asist yapan genç yıldız, UEFA Avrupa Ligi’nde de bir gol pası verdi.

Kaynak: Milliyet

Haberin Devamı
YORUM YAZ