MENÜ

Arsenal-Valencia maçına dair her şey burada! Heyecan Misli.com'da

UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçında kupanın favorisi Arsenal, Valencia'yı ağırlıyor. UEFA Avrupa Ligi'nin tecrübeli teknik adamı Unai Emery eski takımına karşı avantaj arayacak. İki takımda da eksikler var. Detaylar haberimizde...

Arsenal-Valencia maçına dair her şey burada! Heyecan Misli.com'da

UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçında Unai Emery’nin Arsenal’i, oldukça tanıdık bir rakip olan İspanyolların Valencia’sı ile karşılaşıyor. 2008/09 sezonuyla 2011/12 sezonları arasında arka arkaya 4 sezon Valencia’nın başında olan Unai Emery, eski takımına karşı rövanş maçı öncesinde avantajlı bir skor almak için Londra’da sahaya çıkıyor.

Haberin Devamı

Özellikle 2019 yılında yoğun programı bir arada götüremediği yönünde eleştirilere maruz kalan Arsenal, Premier Lig’de zirvenin uzağında önümüzdeki sezon için Şampiyonlar Ligi bileti almaya çalışırken, Avrupa Ligi’nde grubu zirvede tamamladıktan sonra sırasıyla BATE Borisov, Rennes ve Napoli’yi eleyerek oldukça başarılı bir performansla yarı finale kadar geldi. Özellikle sahasında oynadığı 6 maçın 5’ini kazanan Arsenal, bu maçların 5’inde kalesini gole kapattı. Ev sahibinde uzun süreli sakatlar dışında en önemli eksik Aaron Ramsey gözüküyor.

Tıpkı rakibi Arsenal gibi ligde zirvenin uzağında olan Valencia da Devler Ligi bileti almak için mücadele veriyor; ancak son dönemde onlar da yoğun temponun altından kalkamamış gibi. Bu sezonki Avrupa macerasına Şampiyonlar Ligi’nde başlayan Valencia, Juventus ve Manchester United’ın arkasında grubu üçüncü tamamlayarak yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam etti. Sırasıyla Celtic, Krasnodar ve Villarreal ile karşılaşan Valencia, oynadığı 6 maçta 5 galibiyet, 1 beraberlik alarak rahat şekilde yarı finale yükseldi. Konuk ekipte cezalı olan Francis Coquelin yok. Ayrıca Denis Cheryshev ve Kondogbia da sakatlığı bulunan isimler.

Haberin Devamı

BU İSTATİSTİKLERE DİKKAT!

· Arsenal’in bu sezon UEFA Avrupa Ligi’nde oynadığı 12 maçın 10’unda karşılıklı gol olmadı (KG YOK)

· Arsenal, UEFA Avrupa Ligi’nde oynadığı son 8 maçın 6’sında her iki yarıyı da önde kapattı (İY/MS 1/1)

· Arsenal’in sahasında oynadığı son 9 maçın 7’si Toplam 2-3 Gol aralığında sonuçlandı (TG 2-3)

MİSLİ.COM ÜYELERİ EV SAHİBİ FAVORİ DİYOR!

Misli.com’da En Çok Satanlar listesinde kuponlara en çok eklenen maç olarak dikkati çeken Arsenal- Valencia mücadelesinde Misli.com üyelerinin favorisi ev sahibi Arsenal. Bu maçı kuponlarına ekleyenlerin neredeyse yarısı 1.75’lik oranıyla İngiliz temsilcisinin yarı final ilk mücadelesini kazanacağını düşünüyor. Sonrasında gol oyunlarına yönelen Misli.com üyeleri, öncelikle maçta en azından 3 gol atılacağını ön görerek 1.65’lik oranıyla 2.5 Gol Üstü tercihini yoğunluk göstermişler. Hemen arkasından ise her iki takımın da gol bulacağını düşünerek 1.50’lik oranıyla Karşılıklı Gol Var tercihine kuponlarda yer vermişler.

Haberin Devamı

MİSLİ.COM YAZARI MURAT FEVZİ TANIRLI NE DİYOR?

Ligde son 3 maçının her birini 3'er gol yiyerek kaybeden Arsenal, Şampiyonlar Ligi yarışında önemli avantajını kaybediyor. Ancak iç saha denince bir başka oluyor takım. Her ne kadar C.Palace karşısında evlerinde 3-2 kaybetseler de Avrupa kulvarında da Emirates avantajını kullandılar. Alışılan eksikler dışında bu maçta dikkat çeken önemli eksik Ramsey. Valencia bu sezonun büyük alkışı hak edenlerden biri La Liga'da. Son maçta içeride Eibar'a kaybetmelerini konsantrasyona bağlıyorum. KG VAR bu maç için iyi seçim. Taraf için son dönemdeki kötü gidişatına rağmen Emery gibi bir Avrupa Ligi eksperi varken Arsenal diyorum.

YORUM YAZ