MENÜ

Arsenal şimdiden hazır: 3-0

Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi Play-Off turundaki rakibi Arsenal, Community Shield'de Manchester City'yi 3-0 mağlup ederek kupayı kazandı. İngiliz ekibinin ilk resmi sınavını, Londra temsilcimiz Edip Adanır, Wembley'den takip etti

Arsenal şimdiden hazır: 3-0

Arsenal’de Sanogo ilk onbirde, Alexis Sanchez gezerek oynuyor. Szczesny ise sakatlık olmadığı müddetçe Arsenal’in birinci kalecisi gibi gözüküyor. Almanya ile Dünya Kupası’nı kazanan Podolski, Mesut ve Mertesacker de ligin ilk maçında hazır olmadıkları için haftaya forma giymezler. Wembley Stadı’ndaki mücadeleye ise Manchester City hızlı başladı, sonrasında Arsenal dengeyi sağladı. 8’de Debuchy’nin çizgiden ortasına Sanogo altı pasta kafayı vuramadı. 21’de Cazorla’nın vuruşunda kaleci Caballero, topu kalesinde gördü. Belki sezon öncesi erken bir yorum olacak ama, Arsenal geçen sezondan farklı gözüküyor. Yana pas yapmayıp, direkt sonuca gitmeye çalışıyorlar. 42’de ise Arsenal defansının bunaldığı bir anda Sanchez’le başlayan atak, Ramsey’in golü ile son buldu: 2-0. İlk devre bu skorla bitti.

Olimpiyat’ta gol atmalı

İkinci yarıda gol bulmaya çalışan City’de Jovetic’in 53’teki kafası direkten döndü. City’nin baskı yaptığı anda Arsenal, sakin oynadı ve hızlı ataklarla rakibinin kalesinde pozisyon yarattı. İşte tam bu anlarda oyuna sonradan giren Giroud, 61’de ceza sahasından yaptığı vuruşla maçı bitiren golü attı: 3-0. Beşiktaş elbette zor bir kura çekti. Arsenal’in bu kadar çabuk bir şekilde hazır hale gelmesi, temsilcimiz adına olumlu değil. Beşiktaş’ın bu turda şansı olması için Olimpiyat’ta taraftarı önündeki maçta gol atması ve turu Emirates Stadı’na taşıması ilk hedefi olmalı. Haftaya ise Arsenal’in Premier Lig’deki açılış ilk maçı Crystal Palace’la olacak.

Edip Adanır


STAT: Wembley
HAKEM: Michael Oliver
GOLLER: Santi Cazorla (dk.21), Aaron Ramsey (Dk.42), Olivier Giroud (Dk.62) (Arsenal).
S.KART: Fernando Reges (Manchester City)

ARSENAL:
Szczesny 8, Debuchy 8, Gibbs 8, Koscielny 8, Nacho (Dk.46) 8, Arteta 7, Wilshere 8, Flamini (Dk.68) 8, Ramsey 9, Campell (Dk.86) ?, Cazorla 8, Rosicky (Dk.70) 7, Chambers 8, Sanchez 8, Giroud (Dk.46) 8, Sanogo 8, Chamberlain (Dk.46) 8.

MANCHESTER CİTY: Caballero 3, Kolarov 3, Richards (Dk.76) 3, Clichy 2, Nastasic 3, Boyata 2, Reges 2, Nasri 2, Silva (Dk.46) 3, Navas 4, Sinclair (Dk.85) ?, Toure 3, Zuculini (Dk.60) 2, Dzeko 2, Milner (Dk.60) 2, Jovetic 2.

Haberin Devamı
YORUM YAZ