MENÜ

Arsenal Londra'da bildiğiniz gibi: 4-1

Şampiyonlar Ligi H Grubu'nda Arsenal, Emirates'te tarifeyi bozmadı ve Alkmaar'ı da evine boynu bükük gönderdi.

Arsenal Londra'da bildiğiniz gibi: 4-1

Bu sene stadı Emirates'te dominasyon kuran Arsenal, üstünlüğünü Hollanda şampiyonu Alkmaar'a karşı da kaybetmedi ve 4-1'lik bir skorla rahat bir galibiyet aldı. 25. dakikada İspanyol süper yıldız Fabregas ile öne geçen Londra ekibi, rahat bir tempoda götürdüğü maçta ikinci golü uzun süredir düzenli forma şansı bulamayan Nasri'nin ayapından buldu. 43. dakikada gelen bu golle oyundaki üstünlüğünü skora da yansıtan Arsenal, ikinci yarıda da kontrollü oyunu elden bırakmadılar ve rakibin hatalarından faydalanarak farkı açmaya devam ettiler. 52. dakikada bir kez daha Fabregas sahneye çıkarken, Gunners lakaplı ev sahibi takımın son golünü 72. dakikada Diaby kaydetti. Avrupa sahnesinde İngiliz ekiplerine karşı deplasmanda oynadığı 5 maçı da kaybeden Alkmaar, 82. dakikada, sonradan oyuna giren Lens'le şeref golünü kaydetmiş olsa da hala grubun dibindeler ve Avrupa Ligi'ne kalmak için bile çok çalışmaları lazım.

Haberin Devamı

Arsenal ise 10 puanla grubun zirvesinde ve bir sonraki maç yine Emirates'te 4 puanla üçüncü sırada bulunan Standard Liege'i ağırlayacak.

Fanatik Gazetesi Londra Temsilcisi Edip Adanır, bu maçı yerinde izledi. Adanır'ın maçla ilgili görüşleri şöyle:

Emirates'te taraftara saygı

Londra temsilcimiz Edip Adanır, Arsenal'in Şampiyonlar Ligi'nde AZ Alkmaar'ı 4-1 yendiği maçı Emirates Stadı'nda izledi. Adanır'ın izlenimleri arasındaki en ilginç ayrıntı ise, maçın ardından taraftarlara teşekkür edilmesiydi. Ancak yapılan bu anons Emirates'te ilk değil!

Kabul etmek lazım ki, İngiltere Premier Ligi'nin en formda ve geleceğe en iyi bakan takımı Arsenal. İngiliz basını Arsenal'in futbolunu ya da transfer politikasını eleştirmiyor. Sadece çok genç bir takım olduklarını ve bu yükü sonuna kadar götüremeyip, sezonu kupasız bitireceklerini iddia ediyorlar. West Ham maçında 2-0'dan 2-2, ve yine AZ Alkmaar'la oynanan ilk mücadelede 1-0'ı koruyamayıp, 1 puanla yetinmeleri gibi. Geçen cumartesi Arsenal'in gençleri, bu eleştirilere Tottenham maçında oynadıkları harika futbolla cevap verdiler.

Haberin Devamı

'Kupa yoksa, başarı sayılmaz'
Dün akşam AZ Alkmaar'la Emirates Stadı'nda oynanan mücadelede yine futbol resitali vardı. Glichy'nin yokluğunda solbekke Kieran Gibbs oynadı. 2007'de Wimbledon'dan Arsenal'e gelen 20 yaşındaki bu genci merakla izleyenlerin başında İngiltere Milli Takımı'nın hocası Fabio Capello da vardı. Maçtan sonra ise kaptan Fabregas'ın söyledikleri ilginçti: Çok iyi futbol oynadığımızı hepimiz biliyoruz. Fakat katıldığımız turnuvalarda kupaları kazanabilirsek, o zaman başarılı olabiliriz." Bunu söyleyen Fabregas, maçın 25. dakikasında cezasahası üzerinden Arsenal'i 1-0 öne geçirdi, 43'te Arshavin'in pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Nasri durumu 2-0 yaptı. 3. gol, 52. dakikada geldi... Arshavin, solda Fabregas'ı gördü: 3-0. Diaby'nin 72. dakikada attığı golün pası yine Rus futbolcudan geldi. 82'de Lens, Hollanda temsilcisinin tek golünü attı. Seyirci Arsene Wenger'e sevgi tezahüratları yaparkan, statta yine aynı anons vardı: "Bugünkü seyirci sayısı 59.345, Arsenal'i desteklediğiniz için hepinize teşekkür ederiz."

Haberin Devamı

Dev kapışmada görüşmek üzere...
Ben her fırsatta bunları yazmaya devam edeceğim. Ülkemizdeki bütün maçları 60 bin kişi seyretmiyor ve ben hayatımda Türkiye'de her hangi bir stata seyirciye teşekkür edildiğini işitmedim. Neyse bu sene İngiltere'de favorim Chelsea'ydi. Fakat unuttuğum bir Afrika Kupası var. Chelsea'de Obi Mikel, Essien, Drogba ve Kalou Afrika Uluslar Kupası'nda mücadele edecek. Arsenal'in tek eksiği ise Song olacak. Wenger şimdiden Nasry ve Ramsey'i hazır tutmaya çalışıyor. Devler Ligi'ndeki heyecandan tekrar Premier Lig'e dönüş yapıyoruz. Pazar günü oynanacak olan Chelsea-Manchester United maçında Stamfor Bridge'de buluşmak üzere hoşçakalın.

ARSENAL 4-1 AZ ALKMAAR

YORUM YAZ