MENÜ

Arsenal'in yeni yıldız adayı: Eddie Nketiah!

Arsenal, Carabao Cup 4. tur mücadelesinde geriye düştüğü maçta Norwich City'yi 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Topçular'a galibiyeti getiren golleri 1999 doğumlu futbolcu Eddie Nketiah getirdi. 18 yaşındaki futbolcu, Arsene Wenger'in kulübe gelişinin ardından dünyaya gelen ve gol kaydeden ilk Arsenal'li futbolcu oldu.

Arsenal'in yeni yıldız adayı: Eddie Nketiah!

Zor bir sezon geçiren Arsenal, hafta sonu Everton karşısında aldığı farklı galibiyetle bir nebze olsun nefes alırken, dün akşam Carabao Cup mücadelesinde Norwich City karşısında zor anlar yaşadı.

1-0 geriye düştüğü maçta oldukça isteksiz görünen Arsenal'de, 1999 doğumlu futbolcu Eddie Nketiah'ın oyuna girişiyle her şey değişti.

85. dakikada oyuna dahil olan Nketiah, topla ilk buluşmasında golle buluşurken, maçı uzatmaya götürdü.

Uzatmaların 96. dakikasında harika bir kafa golüyle bir kez daha sahneye çıkan 18 yaşındaki futbolcu, Arsenal'i çeyrek finale taşırken, tüm dünyanın dikkatini çekmeyi başardı.

Arsene Wenger'in, Arsenal'in başına menajer olarak geldiği 1996 sezonundan 3 yıl sonra dünyaya gelen Nketiah, bu unvanla golle buluşan ilk Arsenal futbolcusu oldu.

Arsenalin yeni yıldız adayı: Eddie Nketiah


85. dakikada oyuna giren 1999 doğumlu Nketiah, topla ilk buluşmasında golü buldu.

Peki attığı gollerle Arsenal'i ipten alan 18 yaşındaki Eddie Nketiah kimdir?

Futbol kariyerine Chelsea akademisinde başlayan Nketiah, fiziksel olarak yeterli seviyeye gelemediği düşüncesiyle, 2015 yılında Maviler tarafından gönderildi.

Daha sonra Arsenal akadamesinden davet alan Nketiah, yeteneğiyle antrenörleri etkilemeyi başarı ve genç futbolcu sözleşmesine imza attı.

Yeni Henry olabilir mi?

Arsenal taraftarları, dün akşamdan itibaren Nketiah'ı, kulübün efsanesi Thierry Henry'le kıyaslamaya başladı bile. Henry'nin aksine Nketiah, ceza sahası içinde oluşan sahipsiz toplara hamle yapmak konusunda oldukça hevesli. Doğru yerde, doğru zamanda olmak için yoğun çaba sarfediyor. Thierry Henry de, kendisiyle kıyaslanmaya başlanan genç yıldız hakkında twitter hesabından bir paylaşımda bulundu.

Arsenalin yeni yıldız adayı: Eddie Nketiah


Thierry Henry: Eddie Nketiah için ne gece ama! Onun için çok mutluyum ve hiç şaşırmadım.

Arsenal altyapısında nasıl parladı?


2015-2016 sezonunda 18 yaşaltı takımında 24 gol kaydeden Nketiah, sezonu en golcü oyuncu olarak tamamladı. Aynı sezonda 23 Yaşaltı sezonunda da forma giydi.

2. sezonunda 16 maçta 15 gol kaydeden Nketiah, 23 Yaşaltı takımında Leicester City'ye karşı hat-trick yaparak dikkatleri üzerine çekti.

Arsene Wenger tarafından sezon başında takımın Asya turuna davet edilen Nketiah, Fransız teknik adamı etkilemeyi başardı ve as takım kadrosuna dahil edildi. Avrupa Ligi'nde ilk maçına Bate Borisov karşısında çıkan genç yıldız, yalnızca 1 dakika süre aldı.

Arsenalin yeni yıldız adayı: Eddie Nketiah


62 numaralı formayı giyen Nketiah, attığı ilk golün ardından Mbappe'nin gol sevincine benzer bir sevinç yaşadı.

Arsenalin yeni yıldız adayı: Eddie Nketiah


Uzatmalarda bir kez daha sahne alan Nketiah, şık bir kafa golüyle galibiyeti getiren isim oldu.

Arsene Wenger ne dedi?

Maçın ardından konuşan menajer Wenger, ''Nketiah, gol atabilen bir futbolcu. Kalitesini biliyorum. Ancak takım size ihtiyaç duyduğunda bunu karşılayabiliyorsanız, başka bir seviyeye çıkıyorsunuz. Nketiah için güzel bir gece olduğunu söyleyebilirim'' dedi.

Tolga Kaplan / fanatik.com.tr

Haberin Devamı
YORUM YAZ