MENÜ

Arsenal farka koştu: 4-1

İngiltere Premier Lig'in 31. haftasında Arsenal, sahasında Reading'i konuk etti. Arsenal'e galibiyeti getiren golleri, 11. dakikada Gervinho 48. dakikada Santi Cazorla 67. dakikada Olivier Giroud ve 77. dakikada (p) Mikel Arteta kaydetti. Reading'in tek golü 68. dakikada Hal Robson-Kanu'dan geldi.

Arsenal farka koştu: 4-1

Arsenal'in bütün maçlarını seyreden biri olarak söylüyorum, Gervinho, geldiği günden beri oynadığı en iyi futbolu oynadı bugün Emirates'te.

Maçın ilk kornerini Reading attı. Ondan sonrası tamamen Arsenal ve maestro Gervinho'ya ait. 11'nci dakikada Gervinho -Giroud-Cazorla paslaşmasında top Gervinho'ya geldi ve 1-0.

Her akında Gervinho var. Bir sağda bir solda devamlı deplase vaziyette gol kaçırma rekoru Arsenal'de bugün. İlk yarı nasıl 1-0 bitti hayretle izledim. Arsenal'in 45 dakikada bu kadar gol kaçırdığı bir maçı hatırlamıyorum. Reading için söylenecek bir laf yok. Ne mücadele ettiler ne de gol pozisyonuna girdiler ilk yarıda.

Arsenal ikinci yarıya golle başladı. Sağ taraftan Gervinho getirdi, pasında Cazorla onsekiz çizgisinde sağ ayağıyla plaseyi vurdu ve skoru 2-0'a getirdi.

Üçüncü gol

Reading korner kullandı ve top Sagna'ya geldi. Onun uzun pasında sahanın en iyisi ve maçın adamı Gervinho sağ taraftan topla ilerlerken gerilerden Giroud inanılmaz bir deparla rakip ceza sahasına girdi. Gervinho son derece doğru timing'le pasını verdi. Giroud sol ayağıyla düzgün vurdu ve durumu 3-0 yaptı.

Arsenal hiç gol yemeden bitirebilir mi maçı, elbette bitiremez. 68'nci dakikada McAnuff soldan ortaladı, arka direkte Robson-Kanu dokundu ve skoru 3-1'e getirdi.

77'nci dakikada Wenger'in seyirciye ayakta alkışlattığı Gervinho'nun yerine oyuna giren Oxlade-Chamberlain sağ taraftan ceza sahasına girdi ve Mariappa tarafından düşürüldü. Penaltıyı Arteta kullandı ve durumu 4-1 yaptı. Bu aynı zamanda maçın sonucu oldu. Arsenal bu sezon üç maçta Reading'e 16 gol atmış oldu. Onlara Championship'te başarılar dilerim.

Maçın oyuncusu: Gervinho

Chelsea'nin bugün kaybetmesi Spurs'ün deplasmanda kazanması üçüncülük ve dördüncülük yarışını kızıştırdı.

Pazartesi Chelsea-Man.United maçında buluşmak üzere Emirates'ten selamlar sevgiler.


ARSENAL: Fabianski, Sagna, Mertesacker, Koscielny, Monreal (Gibbs - 71' ), Rosicky, Arteta, Ramsey, Cazorla, Giroud (Podolski - 75' ), Gervinho (Oxlade-Chamberlain - 75' )

YEDEKLER: Szczesny, Vermaelen, Jenkinson, Gibbs, Oxlade-Chamberlain, Coquelin, Podolski

READİNG: Taylor, Shorey, Pearce, Mariappa, Kelly, Karacan (Akpan - 76' ), Leigertwood, McAnuff, Robson-Kanu (McCleary - 80'), Guthrie Booked, Pogrebnyak (Hunt - 61' )

YEDEKLER: McCarthy, Gunter, Morrison, Akpan, Le Fondre, Hunt, McCleary

Edip Adanır

GERVINHO'NUN İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYIN


İNGİLTERE PREMİER LİG PUAN TABLOSU İÇİN TIKLAYIN

Haberin Devamı
YORUM YAZ