MENÜ

Arroyo geldi dertler bitti

İlk 13 haftada 3 defa yenilen Galatasaray Medical Park, Arroyo'nun gelişiyle adeta kaybetmeyi unuttu. Beko Basketbol Ligi'nde 24 maça çıkan Porto Riko'lu hiç mağlubiyet yüzü görmedi.

Arroyo geldi dertler bitti

Galatasaray Medical Park, Beko Basketbol Ligi final serisinde Banvit’i bir kez daha yenip 2-0 öne geçerken, bu başarıdaki en önemli rollerden biri de hiç kuşkusuz Carlos Arroyo’ya ait. Geçen yıl Beşiktaş’la birlikte üç şampiyonluk birden yaşayan Porto Riko’lu, Galatasaray’ın da havasını fazlasıyla değiştirdi.

Sarı-Kırmızılılar, tam 24 maçtır kazanıyor... Bu galibiyet serisi ile Arroyo’nun sahaya inmesi ile başladı. Sezon çok çalkantılı geçiyordu Galatasaray için. Domercant ve Göksenin sezonu kapamıştı. İlk 13 haftada 3 yenilgi almışlardı. Ardından takımın ve coach Ergin Ataman’ın en önemli kozu Hawkins’i de kaybettiler. Ama 14. haftada Arroyo parkeye ayak bastı, Sarı-Kırmızılılar için de sıkıntılar sona erdi. Cim Bom, 14. haftada Hacettepe’yi 83-52 yenerken, Porto Rikolu yıldız 13 sayı, 4 ribaunt ve 3 asistle Sarı-Kırmızılı formaya ‘merhaba’ dedi.

Özgüveni olumlu yansıyor

Galatasaray, o gün bugündür de kaybetmeyi unuttu. Sürekli kazanan, kazanmayı alışkanlık haline getiren, kötü oynasa da bir şekilde kazanmayı bilen bir takıma dönüştüler. Bunda Ergin Ataman’ın kriz yönetimini çok iyi başarması, zor şartar altında hedefe nasıl gidilmesi gerektiğini bilmesi, takımdaki diğer oyuncuların da maksimum katkı vermesinin rolü büyüktü. Bu galibiyet serisini tamamen Arroyo’ya bağlamak tabii ki diğerlerine büyük haksızlık olur. Ama bir takımın lideri oyun kurucusudur. Arroyo’nun sahadaki özgüveni, kazanma arzusu diğerlerine de çok olumlu yansıyor....

Haberin Devamı

Gökhan German

YORUM YAZ