MENÜ

Arma peşinde 90 bin kilometre

PTT 1. Lig ekiplerinden Kayseri Erciyesspor'un taraftarı Necati Bildik, son 6 yılda takımını iç saha ve deplasman maçlarının çoğunda yalnız bırakmayıp, 90 bin kilometre civarında yol katederek, mavi-siyahlı armaya olan sevgisini ortaya koydu.

Arma peşinde 90 bin kilometre

Mavi-siyahlı takıma bağlılığıyla dikkati çeken 25 yaşındaki Avukat Necati Bildik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kayseri Erciyesspor sevgisinin lise yıllarında başladığını, üniversitede artarak devam ettiğini söyledi.
Kendisi için en değerli takımın Kayseri Erciyesspor olduğunu vurgulayan Bildik, şöyle konuştu:

"Yıllar önce Erciyesspor’a ikinci takım gözüyle bakılması beni üzdü. Erciyesspor’a yapılan haksızlıkları kızdığım için takımın arkasından gitmeye karar verdim, o gün bugündür gidiyorum. Erciyespor küme de düştü, yalnız da kaldı, daha sonra yıllarca ikinci ligde mücadele ettik. O yıllar herkesin Erciyesspor’a sırt çevirdiği ama benim Erciyesspor’a sıkı sıkıya bağlandığım yıllardı. Erciyesspor ne kadar sahipsiz kaldıysa ben de önceki yıllara göre daha çok sahip çıkmaya karar verdim."

Bildik, Isparta’da üniversitede okurken de maçlara hiç ara vermeden gittiğini ifade etti.

Ailesini ilk başlarda bu kadar fazla maçlara gitmesine karşı çıktığını anlatan Bildik, daha sonra ise ailesinin kendisine destek olduğunu kaydetti.

30’dan fazla kente gitti

Bildik, son 6 yılda Kayseri Erciyesspor’u lig ve kupa maçları için 30’dan fazla şehre gittiğini söyledi.

Erciyesspor sevgisinin kendisini şehir şehir dolaştırdığına dikkati çeken Bildik, "Hesapladım 90 binden fazla kilometre yapmışım. Çok farklı il ve ilçede Erciyesspor’un tüm maçlarına gittim. 2009 yılından beri Kayseri Erciyesspor’un peşinde 90 bin kilometre yol katettim, takımımın arkasından gitmeye devam ediyorum" dedi.

Deplasman maçlarında rakip takım taraftarlarıyla iyi diyalog içerisinde olduğunu aktaran Bildik, bu sayede çok sayıda dost edindiğini dile getirdi.

Ziya Eren yönetim listesine aldı

Bildik, 2013 yılında yapılan olağan kongrede kulüp başkanı Ziya Eren tarafından yedek yönetim listesine alındığını, bundan büyük mutluluk duyduğunu aktararak, "Bu durum benim için bir taraftar olarak gurur kaynağı oldu. Taraftarın sesini yeri geldi mi yönetime ulaştırmaya çalışıyorum" ifadelerini kullandı.

Kulübün, deplasman maçlarına takım otobüsünde gitmesi yönünde çok sayıda teklifte bulunduğunu aktaran Bildik, bunu nazik bir dille geri çevirdiğini ve maçlara kendi imkanlarıyla gittiğini söyledi.



Avukatlık sicil numarasının 1932 olması için 6 ay bekledi

Bildik, Isparta’daki üniversite hayatının ardından memleketi Kayseri’ye gelerek, avukatlık stajını başlattığını söyledi.

Stajın bittiğinde barodaki ruhsat sicil numarasının 1870’lerde olduğunu anlatan Bildik, şunları kaydetti:

"1870 denk geldi ancak başvurmadım. Kulübün kuruluş tarihi 1932’yi almak için bekledim, herkes bu duruma şaşırdı ama kararımdan vazgeçmedim. Sicil numarası 1932’ye gelene kadar yaklaşık 6 ay bekledim. En sonunda Erciyesspor’un kuruluş yılını baro sicil numarası olarak aldım. Ruhsatnamenin veriliş törenine başkanımız Ziya Eren sürpriz yaparak geldi, onun da katıldığı törenle sicil numaramı aldım."

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ