MENÜ

Arkas Spor kupayı yine istiyor

Voleybolda Avrupa kupaları tarihinde şampiyonluk kazanan ilk Türk erkek takımı olan Spor, Arkas Spor önce müzesine götürdüğü GM Capital Erkekler Avrupa Challenge Kupası'nı yine kazanmak istiyor.

Arkas Spor kupayı yine istiyor

Avrupa kupalarında 6 sezondur yer alan Arkas Spor, 2009’da müzesine götürdüğü GM Capital Erkekler Avrupa Challenge Kupası’nda 2 karşılaşma üzerinden oynanacak final mücadelesinde bu kez İtalyan ekibi Lube Banca Marche ile ilk maçını 9 Mart Çarşamba günü İtalya’nın Macerata kentinde oynayacak. İki ekip, müsabakanın rövanşında 13 Mart Pazar günü İzmir’de karşılaşacak.

Haberin Devamı

Finalde 2 galibiyete ulaşacak ekibin kupaya uzanacağı eşleşmede, galibiyet sayılarının eşitliği durumunda kupayı kazanacak takım altın setin ardından belli olacak.

İTALYAN TEMSİLCİSİ LUBE BANCA MARCHE

Bu sezon Avrupa kupalarında oynadığı 10 maçı da kazanan İtalyan ekibi Lube Banca Marche, daha önce bir kez Avrupa Şampiyonlar Ligi’ni, 3 kez de CEV Kupası’nı müzesine götürdü.

Kendi liginde şu ana kadar 20 maç oynayan İtalyan ekibi, bu maçlarda 13 galibiyet ve 7 yenilgiyle 14 takımlı ligde 3. sırada bulunuyor.

Arkas Spor’un Kanadalı antrenörü Glenn Hoag’ın geçen yıl çalıştırdığı Slovenya’dan ACH Volley, Avrupa Şampiyonlar Ligi 12’li play-off müsabakalarında Lube Banca Marche takımını elemişti.

İtalyan ekibi 2008-2009’da Indesit Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. turunda eşleştiği Fenerbahçe’yi İtalya’da 3-0 yenmiş, Fenerbahçe, İstanbul’daki müsabakayı 3-2 kazanmasına rağmen rakibine elenmişti.

Haberin Devamı

İTALYAN EKİPLERİYLE 5. RANDEVU

Şu ana kadar Avrupa kupalarında İtalyan ekipleriyle 4 maç yapan Arkas Spor, bu müsabakalarda 1 galibiyet ve 3 yenilgi aldı. 2006-2007 sezonunda mücadele ettiği "Top Teams Kupası"nda çeyrek finalde İtalya’dan Cimone Modena takımını ilk maçta 3-2 mağlup eden Arkas Spor, rövanşta ise rakibine 3-1 yenilerek elenmişti.

2007-2008’de Indesit Erkekler Şampiyonlar Ligi’nde (D) Grubu’nda birlikte yer aldığı İtalya’dan Copra Piacenza takımlarına 3-0 ve 3-1 yenilmişti.

ARKAS SPOR’UN AVRUPA KUPALARINDAKİ GEÇMİŞİ

Arkas Spor, Avrupa’da ilk olarak Avrupa Konfederasyon (CEV) Kupası’nda mücadele ettiği 2005-2006 sezonunda Slovenya’daki grup maçlarında 2. olarak elenmişti.

Bir sonraki sezon Avrupa Top Teams Kupası’na 3. turdan katılmaya hak kazanan Arkas Spor, çeyrek finalde İtalyan Cimone Modena takımını geçememişti.

2007-2008 sezonunda Indesit Erkekler Avrupa Şampiyonlar Ligi (D) Grubu’nda mücadele eden İzmir temsilcisi, oynadığı 6 maçta 2 galibiyet, 4 mağlubiyet alarak elenmişti.

2008-2009’da GM Capital Erkekler Avrupa Challenge Kupası’nda dörtlü finalde oynamaya hak kazanan ve İzmir’deki dörtlü finalin ilk maçında Yunanistan temsilcisi Enosi Athlopedion Patras’ı, finalde de Polonya ekibi Jastrzebski Wegiel SA’yı yenen mavi-beyazlılar, voleybolda Avrupa kupaları tarihinde şampiyonluk kazanan ilk Türk erkek takımı olmuştu.

Haberin Devamı

Arkas Spor, geçen sezon mücadele ettiği CEV Kupası’nda ise 3. turunda Polonya’dan ZAKSA Kedzierzyn Kozle’a elenmişti.

AA

YORUM YAZ