MENÜ

Arena kuşatması!

Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid ile oynayacak Galatasaray'ın başı Türk Telekom Arena Stadı ile dertte!

Arena kuşatması!

1-UEFA, Real Madrid rövanşından 3 gün önce Mersin’le Arena’da oynanması gereken karşılaşmanın başka stada alınmasını istedi.

2-Galatasaray Yönetimi ise TFF’ye iletilen bu isteğe, “Mersin maçını ileri bir tarihe erteleyelim” talebiyle karşılık verdi.

3-UEFA yetkilileri, yarınki İstanbul Belediye maçında Arena’nın zeminini gözlemlemek üzere stada gelip, rapor hazırlayacak.

Galatasaray’ın başı Türk Telekom Arena Stadı ile dertte! Schalke maçında saha zemininin berbat durumda olması, çimlerin yerinden toprakla birlikte kalkması, UEFA’nın dikkatini çekmişti. Real Madrid yetkilileri de durumu araştırınca konuyla ilgili olarak UEFA’ya baskıda bulundu. UEFA da bunun üzerine Türkiye Futbol Federasyonu’na bir yazı göndererek, 9 Nisan’daki Galatasaray-Real Madrid Şampiyonlar Ligi rövanş mücadelesinden 3 gün önce oynanması gereken Mersin İdmanyurdu karşılaşmasının başka bir stada alınmasını talep etti. Durumdan haberdar olan Galatasaray Yönetimi ise bu fikre kesinlikle sıcak bakmıyor. Sarı-Kırmızılılar’ın isteği, Mersin mücadelesinin ileri bir tarihe ertelenmesi. Konuyla ilgili henüz net bir gelişme sağlanamadı. TFF’nin mücadelenin ileri bir tarihe ertelenmesi fikrine nasıl cevap vereceği, Galatasaray cephesinde de merakla bekleniyor.

Bir baskı daha var

Ancak UEFA yetkilileri, yarın TT Arena’da oynanacak olan İstanbul Belediye maçını izlemek üzere stada bir heyet gönderecek. Burada zeminin durumu bir kez daha izlenecek ve her şey rapor edilecek. Bu rapor sonrasında TFF üzerinde yeni bir baskı kurulması gündemde.

Metin Karabaş


Drogba bile isyan etmişti

Galatasaray’ın Fildişi Sahilli golcüsü Didier Drogba, Gençlerbirliği ile Arena’da oynanan maçta zeminin haline böyle isyan etmişti. Gençler 1-0 öndeyken penaltı noktasının başına geçen 35’lik golcü, tam vuruşunu yaparken toprak yerinden kalkınca topu dışarı yollamış, sonrasında hırsını çimlerden çıkarmıştı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ