MENÜ

Arda Turan ve Cüneyt Çakır, gururumuz oldular

İspanya Ligi'nde Arda Turan, Atletico Madrid formasıyla şampiyon oldu, Devler Ligi'nde final oynadı. Çakır ise Doğan Babacan'dan tam 40 yıl sonra, Dünya Kupası'na giden ilk Türk hakem olarak tarihe geçti.

Arda Turan ve Cüneyt Çakır, gururumuz oldular

Kulüplerimiz ve A Milli Takımımız, ne yazık ki 2014’te Avrupa’da beklenen performansı sergileyemedi. Ancak reklamımızı çok iyi şekilde yapan iki isim vardı; biri Arda Turan, diğeri de Cüneyt Çakır’dı. Arda, formasını giydiği İspanyol ekibi Atletico Madrid’de, harika bir sezon geçirdi ve takımıyla La Liga’da şampiyonluğa ulaştı. Atletico’nun, 1996 yılından sonra tekrar ligin zirvesine çıkmasında Arda’nın payı büyüktü. Milli yıldızımız bununla da kalmadı, Kırmızı-Beyazlılar’la birlikte Devler Ligi’nde finale kadar çıktı, ancak Real Madrid’e kaybetti.

3 maçta düdük çaldı

Tecrübeli futbolcu ayrıca 2014’te Yılın En İyi 100 futbolcusu sıralamasında İngiliz The Guardian Gazetesi’nde 38., ünlü futbol dergisi Four Four Two’da 50. ve Fransız gazetesi L’Equipe’de de 66. sırada yer aldı. Bize bir büyük gururu yaşatan isim de hakemimiz Cüneyt Çakır’dı. Avrupa’da kritik maçlar yöneten, Euro 2012’de düdük çalan Çakır, 2014 Dünya Kupası’nda yer alan hakemlerden biri oldu. Çakır böylece, Doğan Babacan’dan 40 yıl sonra Dünya Kupası’nda düdük çalan Türk hakem olarak tarihe geçti. Çakır, grup aşamasında Brezilya-Meksika ve Cezayir-Rusya, yarı finalde de Hollanda-Arjantin karşılaşmalarında düdük çaldı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ