MENÜ

Apple'a çok sert suçlamalar!

Kendi çalışanlarının Apple'a karşı açtığı davada, çok ilginç detaylar ortaya çıkmaya başladı!

Apple'a çok sert suçlamalar!

Apple'a karşı 2013 yılında açılan davanın parçası olan ve yeni açıklanan bir e-postaya göre firma, Apple Store çalışanlarına "suçlu" gibi davranıyor. Kaliforniya'daki federal mahkemede açılan dava, Apple Store çalışanlarının, çalışanlar mağazayı terk etmeden önce kişisel çantalarını iCihazlar için mağaza müdürleri tarafından kontrol edilirken geçen süre için para almadıkları gerekçesini içermekteydi.

2 Nisan 2012'de gönderilen ve konusu "Fearless Feedback from Apple Retail Specialist" (Apple Mağaza Uzmanından Korkusuz Geribildirim) olarak gözüken e-postada, isimsiz bir çalışan tarafından Cook'a, çanta kontrol poliçelerinin "Apple çalışanları için hem hakaret hem de küçük düşürücü" olduğunu belirtmekteydi.

Çalışan, Apple Store çalışanlarının kendi kişisel Apple cihazları için seri numaraları belirtilmiş olan kartlar verildiğini söylemekteydi. Yöneticiler, çalışanların mağazayı terk ederken iPhone'larını ve kartlarını sunmalarını istiyor ve daha sonra – genellikle "şaşkınlıkla bakan müşterilerin önünde" – çanta kontrolü yapıyorlar.

Cook bu e-postayı okuduktan sonra, "bu doğru mu" sorusu ile mağaza yönetimine iletmişti. Ancak mahkeme, Cook'un cevabını veya yönlendirdiği e-postaya verilen cevabı henüz açmış değil.

Cook'a 28 Ocak 2013 tarihinde gösterilen bir başka e-postada da "Apple'ın çalışanlara hayvan gibi davrandığı" söylenmekteydi. Bir Apple mağazasındaki acil çıkışın Apple ürünleri ile engellendiği söylenirken, bu e-postada da çanta kontrolünden bahsedilmekteydi.

Cook tarafından e-postanın kendisine iletilmesi aldından HR yöneticisi Denise Young Smith, Apple'ın strateji lideri Carol Monkowski ile iletişime geçerek, firmanın bu poliçeyi değiştirmesi hakkında konuştu. Young'ın cevabı ise, "bu yöntemleri sevmemesine rağmen gerekliliklerini anladığını" belirtmekteydi ve "farklı seçenekleri denemek istediğini" söylemekteydi. Smith, bu poliçeyi 3 ila 6 ay arasında durdurarak, bu süre içerisinde fazladan kaç cihazın çalındığını incelemeyi önermekteydi.

Apple halen çanta kontrollerini gerçekleştirmekte ancak Apple'ın resmi poliçesini değiştirip değiştirmediği hakkında firma sözcüsü bir açıklama yapmamakta.

Davada belirtilene göre, 2 eski Apple çalışanı, çanta kontrollerinin çalışma saatleri dışında yapıldığını söylüyor. Bazı günler bekleme beş veya on dakikanın üzerindeydi ve bu süre bütün yıl tekrarlandığında, yılda kişi başı ödenmeyen 1.500 dolar maaş anlamına gelmekte...

Resimlerle: Çok bilinmeyen 9 ilginç Apple gerçeği!

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı
YORUM YAZ