MENÜ

AÖF sınav yeri sorgulama nasıl yapılır? Anadolu Üniversitesi (AÖF) sınav giriş belgesi ve sınav tarihleri

AÖF sınav giriş belgesi, sınav öncesi Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi tarafından erişime açıldı. Anadolu Üniversitesi akademik takvimine göre, 24 - 25 Kasım tarihlerinde AÖF vize sınavı gerçekleştirilecek. Öğrenciler nerede sınava gireceğini öğrenmek istiyor. AÖF sınavlarına girebilmek için öğrencilerin kimliklerini ve sınav giriş belgesini yanında getirmesi gerekiyor. Peki AÖF sınav yerleri nasıl öğrenilir? Sınav giriş belgesi nasıl alınır? Detaylar haberimizde.

AÖF sınav yeri sorgulama nasıl yapılır? Anadolu Üniversitesi (AÖF) sınav giriş belgesi ve sınav tarihleri

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi kapsamında güz dönemi sınavları için geri sayım sürüyor. Binlerce aday bir yandan son hazırlıklarını sürdürürken, bir yandan da 'AÖF sınav yerleri açıklandı mı?' sorusuna yanıt aramaya başladı. Diğer bir önemli konu olan, AÖF sınav giriş belgesi de binlerce öğrenci tarafından sorgulanıyor. Sınava girebilmek için fotoğraflı sınav giriş belgesi ve kimliğinizin yanınızda olması gerekiyor. Aşağıda yer alan linkten AÖF sınav giriş belgesini edinebilirsiniz.

Haberin Devamı

AÖF SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA EKRANI

AÖF Sınav giriş belgesi nasıl alınır?

AÖF sınavı giriş belgeleri Anadolu Üniversitesi tarafından açıklandı. Öğrenciler TC kimlik numaraları ve şifreleriyle AÖF öğrenci otomasyon sisteminden sınava girecekleri okulları öğrenebilir.

AÖF sınav tarihleri

Güz Dönemi Ara Sınavı: 24-25 Kasım 2018 arasında gerçekleşecek.

Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı: 12-13 Ocak 2018 tarihinde olacaktır.

Bahar Dönemi Ara Sınavı: 13-14 Nisan 2019

2018-2019 Öğretim Yılı Üç Ders Sınavı ise: 20 Temmuz 2019'da gerçekleşecektir.

Sınava girilirken gerekli belgelerin listesi

* Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi

* Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi

* Fotoğraflı ve soğuk damgalı nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, süresi geçerli pasaport, zorunlu askerlik görevini yerine getirmekte olan er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi, Türkiye Barolar Birliği tarafından verilen Baro Kartı/Avukat Kimlik Belgesi, Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe/mavi kartlar, yurt dışında yapılan sınavlarda o ülkeye ait nüfus cüzdanı niteliğindeki resmi belge bu amaçla kullanılabilir.

Haberin Devamı

Güz dönemi sınavına gireceklerin dikkatine

Sınav merkezi tercihi, sınav organizasyonu başladıktan sonra yapılırsa bir sonraki sınavlar için geçerli olur. Bu nedenle öğrenciler, sınav merkezi tercihi yaptırırken aşağıda verilen tarihleri ve açıklamaları göz önünde bulundurmalıdırlar. Güz Dönemi Ara Sınav: 8 Ekim 2018 (son tarih) Söz konusu tarihe kadar sınav merkezi tercihi yapanlar, güz dönemi ara sınavına ilgili sınav merkezinde girebilir.

Üstten ders almanın şartları neler?

AÖF'te bazı değişiklikler yapıldı. Dönem derslerini geçemeyen öğrenciler diğer dönemlerden ders alabilecek mi? AÖF'te üstten ders almanın şartları neler?Anadolu Üniversitesi AÖF sınav yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 18 Ocak 2017 tarihli Resmi Gazete'de yayınlandı. Yönetmelik değişikliği ile Lisans programlarında 1 inci yarıyılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenci 5 inci ve 7 nci yarıyıllardan; 2 nci yarıyılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenci 6 ncı ve 8 inci yarıyıllardan; 3 üncü yarıyılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenci 7 nci yarıyıldan; 4 üncü yarıyılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenci ise 8 inci yarıyıldan ders alamayan öğrenciler, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I-II, Türk Dili I-II ve Yabancı Dil I-II derslerini alabilecek.

Haberin Devamı

AÖF öğrencisi nasıl olunur?

Anadolu Üniversitesinin merkezi açıköğretim sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin önlisans ve lisans programlarına kayıt olmanın pek çok yolu bulunmaktadır.

En az lise veya dengi okul mezunu olacak/olan adaylar için Yeni Kayıt

Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Fakültesinin önlisans programlarından mezun olacak/olan adaylar için Dikey Geçiş

Örgün öğretimde öğrenci olup açıköğretim sistemiyle öğrenimine devam etmek isteyen öğrenciler için Yatay Geçiş

Herhangi bir yükseköğretim programından mezun olanlar ile halen öğrenim gören öğrenciler için İkinci Üniversite

Haberin Devamı

Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinden mezun olanlar başvuru yapabilirler ancak halen kayıtlı olanlar başvuru yapamazlar.

YORUM YAZ