MENÜ

Antep'ten Diyar'a cevap!

Gaziantepspor, Diyarbakırspor yönetiminin suçlamalarına cevap verdi...

Antep'ten Diyar'a cevap!

Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl, Gaziantepspor - Diyarbakırspor maçı esnasında Diyarbakırspor taraftarını rencide edecek bir durumun olmadığını, ancak maç sonrası Diyarbakırspor'un hakeme öfkesiyle birlikte olayların yaşandığını söyledi. Kızıl, "Diyarbakırspor cevabını ligden çekilerek değil, yeşil sahalarda vermeli" dedi.

Kızıl, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen basın toplantısında Gaziantepspor-Diyarbakırspor maçından sonra yaşananlarla ilgili soru üzerine, Gaziantep'te Diyarbakırspor'u son derece iyi ağırladıklarını belirterek, "Biz daha önce de yaptığımız gibi gereken misafirperverliğimizi gösterdik" dedi.

Maç esnasında yaşanan bir durum olmadığını kaydeden Kızıl şu değerlendirmeyi yaptı: "Maç bitiminden sonra zannedersem hakemin yanlış kararlar verdiği gerekçesiyle yapılan tepkiler ve hocanın yanındaki yöneticilerin o anlık öfkesiyle üzücü görüntüler oluştu. Maç esnasında hiç bir zaman bizim taraftarımızdan Diyarbakırspor taraftarına rencide edecek hiç bir şey olmadı. Takımın ligden çekilmesi veya maç oynamaması doğru değil. Diyarbakırspor'un ligde kalması dileğimizdir. Ama futbola sahada cevap vererek, kendi emeğinin karşılığını almaları gerekir. Çünkü futbol ne siyasete, ne de başka şeye girer. İnsanları bir araya getiren ve tatil günlerini değerlendirdiği sosyal bir etkinliktir. Diliyorum ki Diyarbakırspor'un yönetimi de o anki aldıkları karardan vazgeçer ve önümüzdeki hafta oynayacakları maça çıkarlar."

Bu arada Gaziantepspor Taraftarlar Derneği Başkanı İrfan Karakuzulu da, Gaziantepspor ile Diyarbakırspor arasında yıllardan bu yana bir dostluk olduğunu belirterek şunları söyledi: "Saha içerisinde rekabet olmasına rağmen saha dışında da dostluk hakimdi. Bu maç futbol açısından çok zevkli ve mücadeleci geçti. Maç sonrası gelişen olaylar Gaziantepspor taraftarlarını çok üzdü. İzleyenler maçı gördü. Gerek iki takımın yöneticileri, gerek tarftarlar hep beraber birlik beraberlik görüntüsü verdi. Maç esnasında herhangi bir hadise yaşanmadı. Hatta bizim taraftarımız Güneydoğu diye birlik tezahüratı yaptı.

Ancak maç sonrası Diyarbakırspor yöneticileri bizim taraftarımızı biraz gerdi. Taraftarımızın terör örgütü aleyhine attığı sloganları Diyarbakırspor'a mal etmemek lazım. Çünkü Diyarbakırspor bizim kardeş şehrimizin spor kulubüdür. Taraftarı da kardeş taraftarımızdır. Mücadelemiz saha içindedir. Diyarbakırspor taraftarının terör örgütünün taraftarı olarak değerlendirmemiz söz konusu değildir. Ufak tefek laflar olabilir ancak bunu tüm Gaziantep halkına ve taraftarına mal etmemek lazım. Galatasaray maçına çıkmaması bizi üzer. Diyarbakırspor başkanına da sesleniyorum. Diyarbakırspor kesinlikle bu ligde mücadeleye devam etmeli. Gerçek gücünü saha içinde göstermeli. İşine gücüne bakmalı. Biz de Diyarbakırspor'u can-ı gönülden destekliyoruz. Onları seviyoruz."

Haberin Devamı
YORUM YAZ