MENÜ

Antalya'ya derbi taktiği

Son idmanda oyuncularına Beşiktaş derbisini yeniden izleten Tudor, eksi ve artıları tek tek gösterirken, Antalyaspor deplasmanı taktiğini de açıkladı. Derbideki ilk yarı performansından memnun olan Hırvat hocanın, yine üçlü savunma deneyeceği öğrenildi.

Antalya'ya derbi taktiği

Galatasaray Teknik Direktörü İgor Tudor, son antrenmanı taktik analize ayırdı. Beşiktaş’la oynanan ve Talisca’nın frikik golüyle kaybedilen son maçı öğrencilerine tekrar izleten Hırvat çalıştırıcı, eksi ve artı yönleri tek tek gösterdi. Derbideki ilk yarı performansından memnun olduğu belirtilen Tudor, takımından aynı mücadeleyi ve disiplini bekliyor.

Bu doğrultuda pazartesi günkü Antalyaspor deplasmanında da Beşiktaş derbisindeki taktiğin aynısının kullanılacağı ifade edildi. Tudor böylece top rakipteyken beşli, takım atağa kalktığında ise 3’lü savunma düzenlerini deneyecek.

Bu kez 2 yıldız yok

Ancak derbiden farklı olarak Sneijder ve Podolski, Antalya karşısında forma giyemeyecek. İşte bu iki yıldızın yokluğunda, Tudor’un kafasında 3-4-3’e yakın bir diziliş olduğu öğrenildi. Savunma hattında yine Semih, Chedjou ve Hakan Balta üçlüsü bulunurken, orta alanda da Yasin, Selçuk, De Jong, Carole dörtlüsü yer alacak.

Eren’e daha yakınlar

Asıl değişiklik ise ön tarafta olacak. Santrfor olarak mecburen Eren Derdiyok’u belirleyen Tudor, tecrübeli golcünün kenarlardan Bruma ve Rodrigues’le desteklenmesini isteyecek. Bu iki futbolcunun da Eren’e daha yakın oynayacağı tahmin ediliyor. 38 yaşındaki çalıştırıcının üzerinde durduğu en hassas konunun ise koşu mesafesinin 120 kilometreye yaklaşması ve savunma zaafiyetinin tamamen ortadan kaldırılması üzerine olduğu belirtildi. Metin Karabaş

Haberin Devamı
YORUM YAZ