MENÜ

Ankaragücü taraftarından Cenk Tosun'a tekme! Maç sonu büyük olay...

Beşiktaş'ın Ankaragücü’nü Eryaman Stadı’nda3-2yendiği maçın ardından ev sahibi ekibin tribününden bir kişi sahaya atlayıp Beşiktaşlı futbolculara saldırdı. Şahsın tekmesi, Cenk Tosun’a geldi. Josef de Souza, saldırgana müdahale etti. Cenk Tosun, saldırı için “Şansına bir adım attım. Belki o adımı atmasam Salih’in beline o tekme gelecek ve futbol hayatı bitecekti” dedi.Salih ise “Sakatlanabilirdim, Josef bunu görünce taraftarı dışarı itti. Takımımın kaptanı ne yapacaktı!” diye konuştu.

Ankaragücü taraftarından Cenk Tosun'a tekme! Maç sonu büyük olay...

Beşiktaş, Süper Lig'in 5. haftasında konuk olduğu Ankaragücü'nü 3-2 mağlup etti ve 13 puana ulaşarak liderlik koltuğunu Konyaspor'dan devraldı. Siyah Beyazlılar'ın gollerini Muleka, Dele Alli ve penaltıdan N'Koudou'dan atarken Başkent ekibinin Beridze ile bulduğu sayılar puan için yeterli olmadı.

Haberin Devamı

Geçen sezon Spor Toto 1. Lig’de şampiyon olan Sarı-Lacivertliler, 2020- 2021 sezonunda Süper Lig’de çıktığı son 8 maçından galibiyetle ayrılamamıştı. Bu sezon da 4 maçtır kazanamayan Başkent ekibi, Süper Lig’deki galibiyet hasretini Beşiktaş karşısında dindiremedi.

Ankaragücü taraftarından Cenk Tosuna tekme Maç sonu büyük olay...

Ligde 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet yaşayan Sarı-Lacivertliler, yeni teknik direktörü Ömer Erdoğan yönetiminde çıktığı ilk maçtan da puansız ayrıldı. 12 maçtır 3 puana hasret kalan ve 1 puanla ligin son sırasında yer alan Ankara temsilcisinde gerginlik hat safhaya ulaştı, maçın ardından istenmeyen olaylar yaşandı.

Ankaragücü taraftarından Cenk Tosuna tekme Maç sonu büyük olay...

.Hakem Mete Kalkavan’ın son düdüğü çalmasının ardından sahaya giren bir Ankaragücü taraftarı, Beşiktaş’ın milli golcüsü Cenk Tosun’a uçan tekme attı, Beşiktaşlı futbolculara müdahale etti. Araya giren futbolcular, olayın büyümesini önledi, güvenlik görevlileri saldırganı saha dışına çıkardı. Olaylar esnasında sahaya atlayan kişiye müdahale eden Josef de Souza, kırmızı kart gördü.

Haberin Devamı

Ankaragücü taraftarından Cenk Tosuna tekme Maç sonu büyük olay...

Görüntü: beIN Sports

Cenk Tosun: Gerçekten çok üzücü

Sahaya atlayan kişinin tekmeli saldırısına maruz kalan Cenk Tosun da karşılaşma sonunda yaptığı açıklamada hala olayın şokunu yaşadığını söyledi. Cenk, “Şansına bir adım attım. Belki o adımı atmasam Salih’in beline o tekme gelecek ve Salih’in futbol hayatı bitecek. Gerçekten çok üzücü. Josef’in kartını hiç anlamadım. İnsanlar bana yumruk atacak, ben izleyeceğim. Nasıl olacak bu işler?” tepkisini gösterdi

Salih Uçan: 'Buyur kardeşim tekme atabilirsin' mi diyecekti?

Beşiktaş’ın dün akşam Ankaragücü’nü Eryaman Stadı’nda 3-2 yendiği maçın ardından sahaya atlayan ev sahibi ekibin taraftarının saldırısından Salih Uçan de etkilendi. Maçın ardından konuşan tecrübeli futbolcu, “O anda sırtım dönüktü, muhtemelen bana doğru geliyordu. Cenk bir adım atmasa tekme yiyecektim bir taraftardan. Sakatlanabilirdim, Josef bunu görünce taraftarı dışarı itti. Takımımın kaptanı ne yapacaktı? ‘Buyur kardeşim tekme atabilirsin’ mi diyecekti? İnanılmaz kötü bir saha. Pas yapmak çok zordu. Bu sahada 3 puan aldığımız için çok mutluyum” dedi.

Haberin Devamı

Wout Weghorst: Bu olanların normal olduğunu söylemek imkansız

Wout Weghorst, karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu. Hollandalı golcü, maç sonunda yaşanan olaylarla ilgili olarak şu sözleri söyledi: “Türkiye çok güzel bir ülke. Süper Lig’in daha çok gelişmesi için bunun en ağır şekilde cezalandırılması lazım ki bir daha yaşanmasın. Bu olanların normal olduğunu söylemek imkansız. Çok talihsiz bir olay yaşandı, Cenk’e biri vurdu. Josef, bu yaşananlardan sonra kırmızı kart gördü ancak takım arkadaşımıza müdahale eden bir kişiyi sahadan çıkarmak için müdahale etmişti. Josef çok haksız şekilde kırmızı kart gördü. Umarım ceza almaz. Takım arkadaşlarını koruyordu.”

Engin Baltacı: Bizim bir oyuncumuza da kimsenin el, dil uzatmasına izin vermeyiz

Beşiktaş 2. Başkanı Engin Baltacı, Ankaragücü maçında yaşanan olaylarla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Baltacı, “Genç bir oyuncumuzun olayları tetiklediğini söylüyorlar. Böyle bir şey yok. Böyle bir kusuru varsa, bu bize iletilirse, biz gereğini yaparız. Bizim bir oyuncumuza da kimsenin el, dil uzatmasına izin vermeyiz. Josef’in gördüğü kırmızı kartın iptali gerekiyor. Bunda ısrarcı olacağız. Böyle saçma bir karar olur mu? Arkadaşlarım çaba gösteriyor, Avrupa’dan futbolcu getiriyoruz. Bu yıldız futbolcuları bu ortamda yaşatırsak onları Türkiye’de tutabilmemiz mümkün olur mu?” dedi.

YORUM YAZ