MENÜ

Ankaragücü kolay teslim olmayacak

Ankaragücü Teknik Direktörü Ziya Doğan: "Trabzonspor maçında kolay teslim olmayacağız. Oraya puanlar almaya gidiyoruz.Hiçbir futbolcuya özel önlem almayacağız. Takım oyununu iyi oynarsak, Trabzonspor'un tamamına önlem almış oluruz."

Ankaragücü kolay teslim olmayacak

Doğan, milli maçlar nedeniyle lige verilen arayı çok iyi değerlendirdiklerini belirterek, "Milli takımlardaki futbolcularımız hariç, tüm oyuncularımızla iyi bir çalışma dönemi geçirdik. 1 hafta ağır tempoda çalıştıktan sonra maç nedeniyle tempomuzu düşürdük. Milli takımlarında olan oyuncularımız ve hastalıkları bulunan Hürriyet ile Uğur dışında çok verimli bir dönem geçirdik. Oyuncularım da son derece istekliler" dedi.

Trabzonspor’un çok kaliteli bir kadroya sahip olduğunu ifade eden Doğan, "Trabzonspor çok güçlü bir ekip. Hem Şampiyonlar Ligi’nde, hem de Spor Toto Süper Lig’de başarılı bir grafik çiziyorlar. Ancak biz kolay teslim olmayacağız. Doğruyu söylemek gerekirse, Trabzon’a iddialı gidiyoruz.

Takım olarak acil şekilde puanlara ihtiyacımız var. Ben takımımdan son derece ümitliyim. Her hafta grafiğimiz ve fizik gücümüz daha yukarıya çıkmaya başladı. Futbolcularımın sadece galibiyete ihtiyacı var. Kaybettiğimiz maçları küçük ayrıntılardan kaybettik. Takım ruhunu sahaya iyi yansıttığımızı düşünüyorum. Her geçen gün açıklarımızı kapattığımızı çok net söyleyebilirim" diye konuştu.

Sakatların durumu- Ziya Doğan, sakatlıkları bulunan futbolcularla ilgili olarak da bilgi verirken, şunları söyledi: "Mehmet Çoğum 5 aydır sakat. Mehmet’in geri dönmesi için 1 aylık bir süreye ihtiyaç var. En ciddi sakatımız Serdar Özkan olarak gözüküyor. Serdar, milli maç arasını çok iyi değerlendirdi ve idman eksiğini tamamladı. Ancak son idmanda ters bir pozisyon nedeniyle adalesinden sıkıntı yaşadı. Serdar Özkan Trabzonspor maçına yetişmeyecek gibi. Murat Duruer, 2 hafta önce sakatlanmıştı. Şu anda hazır duruma geldi ancak onun da maç eksiği var. Bu arkadaşlarımız, sakatlıkları bulunan Muhammed Türkmen ve Ümit Kurt ile birlikte Trabzonspor maçının kadrosunda yer almayacak."

Trabzonspor maçında rakibin hiçbir futbolcusuna özel önlem almayı düşünmediklerinin altını çizen Doğan, "Bizim en büyük önlemimiz takım oyunu olacak. Takım oyununu iyi oynarsak, kişilere özel önlem almaya gerek yok. Bizim en büyük sıkıntımız, takım oyununu istediğimiz şekilde sahaya yansıtırken yaptığımız küçük hatalardan yediğimiz goller.

Trabzonspor maçında istediğimiz takım oyununu sahaya yansıtırsak, rakibimize komple önlem almış oluruz" dedi. Teknik Direktör Ziya Doğan, Trabzonspor’un başarılı forveti Burak Yılmaz ile ilgili düşüncelerini de paylaşırken, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Burak, büyük kulüplerde deneyim kazandı, fakat tam başarılı olamadı. Anadolu kulüplerine gittikten sonra tam olgunluk döneminde, futbolu iyi öğrendiği bir zamanda Trabzonspor’a transfer oldu ve çok iyi bir uyum yakaladı. Ancak bir gerçek var ki, Burak, mücadele ve asla teslim olmama gibi özelliklere sahip bir futbolcu.

Bu anlamda çok iyi bir örnek oluşturuyor. Burak, Türkiye için çok önemli bir golcü. En önemli artısı ise fizik değerlerinin çok yükselmesi oldu. Almanya ile oynadığımız Avrupa Futbol Şampiyonası Eleme Grubu maçından sonra tüm spor kamuoyu fizik değerlerine dikkat etmeye başladı. Türkiye bunları bir türlü görmüyordu. Burak, fizik gücünün yanına yeteneği ve kalitesini de ortaya koyunca, böyle başarılı bir performans ortaya çıktı. Başarılarının devamını diliyorum."

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ