MENÜ

Ankara derbisinde gülen yok: 1-1

Ankara derbisinde kazanan yoktu. Gençlerbirliği uzun süre öndeydi. Ankaragücü'nde Serdar da 85'te atıldı. Ancak Sarı-Lacivertliler bir dakika sonra golü buldu, sezonun ilk puanını aldı

Ankara derbisinde gülen yok: 1-1

Ankaragücü zor günler geçiriyor. Yaşanan olumsuzluklar, sahaya puansızlık olarak yansıyor. Puansız biten maçlar birbiri ardına eklendikçe, oyuncularda gerilimin dozu yükselirken, takım dirençleri de düşüyor. Tribünler ne kadar iteklese de Ankaragücü bir türlü gülemiyor. Boş kaleye bile topların gönderilememesi artık alışkanlık haline geliyor. Gençlerbirliği adına olumlu taraf, Ankaragücü’nün içinde bulunduğu olumsuz koşullar ve bu koşullardan yararlanmasını bilmek oldu. Kırmızı Siyahlı takımın da elinde öyle pek üstün yetenekli oyuncular olmasa da, takım olma bilincini sahada daha fazla yansıttılar.

Haberin Devamı

6. dakikada Oktay altı pasta önünde bulduğu topu auta attı. 21’de Rajnoch’un şutunda topu Gençler savunması son anda kornerle önledi. Ankaragücü korner kullandı ama bu korner bir anda Gençlerbirliği kontratağına dönüştü. Uğur ceza alanına girmeden rakibini faul ile durdurarak golü önledi. Ancak bu faul sonrası Gençlerbirliği Soner ile kullandığı frikikten gol buldu: 1-0. 32 ’de Özür Çek soldan ortaladı, Tısell aradan sızıp altı pas içinde topun gelişine vurdu ve zor olanı gerçekleştirip topu üstten auta attı. 48’de Tısell, Serdar’ın arapası ile bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı ama topu yine üstten auta yolladı. 73’te Soner’in şutu direği sıyırdı. Ankaragücü’nde 86. dakikada Serdar Özkan, ikinci sarıdan kırmızı kart gördü. 10 kişi kalan Ankaragücü, 11 kişi ile yapamadığını yaptı ve 86’da günün savaşçı ismi Rajnoch ile gol buldu: 1-1.

Haberin Devamı

Besim Güçtenkorkmaz

YORUM YAZ