MENÜ

Ankara at yarış tahminleri-Şair Gençer O'nun yorumları

Ankara at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer O günün programını değerlendirdi.

Ankara at yarış tahminleri-Şair Gençer O'nun yorumları

27 Nisan Perşembe Ankara at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer O günün programını değerlendirdi.

BATINHAN Hızlıtay&Demirdöven’in öz kardeşi olup S.Kaya ile öne çıkıyor

Yazar: Şair Gençer O

1.Ayak: 3 yaşlı tayların bu grubunda ilerleme yolunda olan birkaç isim var. Bu nedenle Ankara pistine adaptasyonlara bakmakla birlikte ilerleme gösterecek bu taylara öncelikle şans vermeliyiz. Kurtiniadis yavrusu Pisces 15 Nisan günü Adana’daki son yarışında Diageo önünde kazanırken 1.14.76 ile iyi bir derece yapıp kazanmıştı. İlk kez DB ile koştuğu bu yarışından sonra favorimdir. DB takıldıktan sonra Urfa pistinde iyi neticeler alan Underwood, Triton’un kazandığı koşuda ikinciliği atbaşı yakalayan Deucalion ve kalitesine inandığım Orange Blossom ayrımsız yazacağım taylardır. Sırası önemli değil bu dört tayı yazdıktan sonra 1 nolu Başyiğit bu kez sürprize önereceğim arıkandır.

2.Ayak: 52.Neame isimli kısrak harada ilk dönemde H.Zaman 54/75 ile eşlenmişti. Oğul Karaca, Hilal Oğlu gibi atların yetiştiği bu dönemden sonra Thunder Tiki, Tiki Tork Ku gibi yurtdışı menşei aygırlar ile eşlenen kısrağın Tekinkılıç, Talihim, Kulabey ve Seyitahmet isimli tayları oldu. Bu kısrağın şampiyon yavruları ise sonraki dönemde Emael isimli aygırdan geldi. Önce 1.646.950 TL kazanan Hızlıtay, daha sonra 3.063.450 TL kazanan Hızlıtay’ı Emael’den veren Neame.52’in bugün bu koşuda yer alan yavrusu Batınhan’dır. Selim Kaya ile koşacak olan safkan son yarışındaki ikinciliği sonrasında kazanmaya yakındır.

3.Ayak: İzmir koşularında sıklıkla önerdiğim atlardan biri olan All I Need bu kez Ankara pistinde karşımıza çıkıyor. Dehere yavrusu bu atın 1900-1600 metrede kazandığı iki yarıştan sonra piste uyum sağlaması halinde 1400 metrelik bu yarışı da kazanmasını bekleyebiliriz. Bu tayın 1000’lik işinde kolay gözükmesi rakiplerine göre Ankara pistinde daha etkili olabileceğini düşündürüyor. Flashing Girl, Volin ve Saint Lucia sırasıyla rakip gördüğüm taylardır.

4.Ayak: Kalitesi belli isimlerin bir araya geldiği koşuda ilk şansı Lord’a vereceğim. İki koşudur ikinci kalan Lord, Asaletli ve Kozan Dağı isimli atlara geçildikten sonra uygun rakipleri ve az atlı koşuyu buldu. Bu rakipler önünde kazanması normal sonuç olur. Boztepe Beyi ilk ciddi rakibidir. Süper form tutan Burgaç ve Haktanbey hata kollayacak olup bu atlar yazılarak cazip bir altılı beklenebilir.

5.Ayak: Günün çekişmeli yarışlarından biri bu koşu olacak. 1500 metredeki Atakule Koşusu’nda il şansı kaba kum pistlere yatkın orijini ile Ateskusu’na vereceğim. Son 5 koşuda 4 kez birincilik yapan Ateskusu usta binicisi Selim Kaya ile kazanabilir. Yıldızhan Star, Humbara, Rüzgar Gold gibi güçlü isimler ile bu yarış keyifle izlenir.

6.Ayak: Günün kapanış koşusu hand-14 düzeyli olup 2000 metre mesafede yapılacak. İlk olarak Bursa’dan gelen Alfa Kızı’na şans vereceğim. O koşuda Çölan Rüzgarı ile birlikte sürpriz şansı verdiği bu arıkan 7’inci olmuş Çölan Rüzgarı çok sürpriz bir ikincilik yapmıştı. Bu kez Alfa Kızı sürprizi yapabilir. Ankara’da koşu gören Jamaica Girl ilk yazacağım rakibidir. Daha sonra Azure, Sleven, Red Queen diğer şans verdiğim atlardır.

2-5-7-3-1
2
1////3-7-6
1-2-4-3
3-2-4-1
1-4-6-7-2

Haberin Devamı
YORUM YAZ