MENÜ

Android'in adı belli oldu!

Android'in bir sonraki sürümü Android M'nin adı, nihayet ortaya çıktı!

Android'in adı belli oldu!

Google'ın bir sonraki Android sürümünün adı Android Marshmallow olarak kesinleşti. Android Lollipop'un halefi, Google IO 2015'te gösterilmesinden bu yana "Android M" olarak tanınıyordu.

Haberin Devamı

Google'ın Android sürümleri alfabetik sırayla ilerlediği ve tatlı isimleri kullanıldığından M için çeşitli tahminler yürütülmekteydi. Ice Cream Sandwich, Jelly Bean, KitKat ve Lollipop'tan sonra gelecek yeni sürüm için milkshake'ten muffin ve macadamia'ya birçok spekülasyon yapıldı.

Yukarıdaki Android heykelinde de görebileceğiniz gibi yeni sürümün kazanan tatlısı, marshmallow oldu. Yeni heykel, Google'ın Mountain View merkezinde henüz ortaya çıkarıldı.

Android Marshmallow (bir başka deyişle Android 6.0), daha iyi bellek yönetimi, daha basit uygulama izinleri ve yeni pil tasarrufu teknikleriyle geliyor. Değişiklikler büyük değil, ancak arka planda da birçok geliştirme var. En önemli yeniliklerden biri olan Google Now on Tap, Google'da arama yapmadan önce mesajlarınızı ve web sayfalarını tarayarak ne istediğinizi tahmin edebiliyor.

Haberin Devamı

Google, Android Marshmallow'un final geliştirici önizleme sürümünü beta tester'lara yollamaya başladığı için final sürüme oldukça yakınız. Bugün yayınlanan Android 6.0 SDK'nın ardından Google Play Store'un da Android Marshmallow uygulamalarını kabul edileceği duyuruldu.

Yani Nexus 6, Nexus 5, Nexus Player ve Nexus 9 cihazlarından birine sahipseniz, yakında Android 6.0 beta'yı deneyebileceksiniz. Marshmallow'un diğer marka telefonlara ulaşması ise alıştığımız gibi (yıllar değilse bile) aylar sürebilir.

Resimlerle: Sık karşılaşılan Android sorunları ve çözümleri



Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.
YORUM YAZ