MENÜ

Android M pil testinde!

Android Lollipop ve Android M ile çalışan iki Nexus 5'in pil tüketimini kıyasladılar. İşte sonuç!

Android M pil testinde!

Android M, Google'ın daha uzun pil ömrü sunma çabalarının karşılığını sonunda veriyor olabilir.

Haberin Devamı

Android'in bir önceki sürümü 5.0 Lollipop, pil tüketimine yönelik geliştirmelerle gelmekteydi. Ancak bu geliştirmeler, gerçek hayatta beklenen faydayı sağlamamıştı. Farklı Android sürümleriyle çalışan Nexus 5'lerle yapılan testler ise Android M'nin pil ömrünü gerçekten uzattığını gösterdi.

Almanca blog Computerbase'in yaptığı testlerde Android Lollipop'lu Nexus 5, dört saatlik bekleme süresinde pilin yüzde 4'ünü harcadı. Buna karşın Android M'li Nexus 5, sadece yüzde 1,5 pil kaybı yaşadı. Lollipop'lu telefon 24 saat sonra yüzde 12 pil tüketirken Android M'li cihazın, yalnızca yüzde 4,5 pil harcadığı gözlendi. Bu oran, 48 saatlik bekleme süresine de taşındı. Lollipop'lu Nexus yüzde 24, Android M'li Nexus ise yalnızca yüzde 9 pil tüketti.

Haberin Devamı


Bu verileri bir araya getiren blog, Android M'nin bekleme süresinin 533 saat, Lollipop'un bekleme süresinin ise 200 saat olduğunu söyledi. Android M henüz geliştirici önizleme aşamasında olduğundan, pil performansının daha da geliştirilmesi mümkün olabilir.

İkinci nesil Nexus 5 mi geliyor?

Resimlerle: Sık karşılaşılan Android sorunları ve çözümleri

Kaynak: CHIP Online

YORUM YAZ