MENÜ

Android, iOS'u yine geçti!

İlginç gerçek: Android kullanıcıları, telefonlarını iPhone kullananlardan daha çok seviyor!

Android, iOS'u yine geçti!

Yeni verilere göre, geçtiğimiz iki yıl içerisinde Android kullanıcıları, işletim sistemlerine iOS kullanıcılarına göre daha sadık hale geldiler.

Haberin Devamı

Market araştırma firması Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) verilerine göre 2013 Temmuz ve 2015 Haziran tarihleri arasında, Android sahiplerinin yüzde 82'si, yeni bir telefon aldıklarında işletim sistemlerini değiştirmediler. Apple'ın iOS sistemi ise yüzde 78 sadakat oranı ile Android'in arkasında kaldı. Bu veriler, ABD'deki 4.000 kişinin çeyreklik anketlerine dayanıyor.

Diğer mobil işletim sistemi üreticileri ise Google ve Apple kadar başarılı değillerdi. Örneğin BlackBerry, kullanıcıların sadece yüzde 4'ünü elinde tutabilirken, Microsoft'un Windows platformu, kullanıcıların yüzde 19'unu elinde tutmayı ancak başardı.

Bu verilerden anlaşıldığı kadarıyla, en azından Android ve iOS kullanıcıları için yeni bir platforma geçmek çok ilgi çekici bir seçenek değil. Google ve Apple dışındaki diğer firmalar için belki de daha önemli olan şey ise, bir başka işletim sistemine sahip olmanın iş için kötü olabileceği. Ancak araştırmacıların söylediğine göre, kullanıcıların neden iOS ve Android'te kalmayı tercih ettikleri konusunda kesin bir sebep hemen gözükmüyor.

Haberin Devamı

CIRP ortak kurucusu Josh Lowitz, Apple iOS ve Google Android arasındaki dinamiğin çok iyi anlaşılmadığını söylemekte: "Temel sadakat oranı bile, her işletim sisteminin kendi kullanıcılarını nasıl tuttuğunun ölçümü, genel olarak bilinmemekte. Sağduyu Apple'ın 'ekosisteminin' sadakati ödüllendirdiğini ve Android'in, kullanıcılarını kolay bir şekilde iOS'a verdiğini söylemekte. Bizim analizlerimiz, işletim sistemi seçimlerinde daha ayrıntılı bir görüşe sahip ve Android kullanıcı sadakatinin iOS'u yakaladığını ve hatta geçtiğini gösteriyor."

Apple'ın kullanıcılarını Android kadar fazla elinde tutamıyor olması, 2013 yılında yapılan benzer bir araştırmaya tamamen zıt bir şekilde ortaya çıkıyor. O sıralarda Retrevo, bir cihaz karşılaştırma firması, Android ve iOS kullanıcılarının aynı işletim sistemine sahip yeni cihazları alma olasılıklarını belirten bir araştırma yayınlamıştı. Firma, iPhone kullanıcılarının yüzde 81'inin yeni bir Apple telefon alacaklarını iddia etmişti ve Android için sadakat oranı ise sadece yüzde 63 olarak gözükmekteydi.

Resimlerle: Tarihe geçen 10 unutulmaz cep telefonu!



Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.
YORUM YAZ