MENÜ

Andreas Isaksson: Gurur duyuyorum

Kasımpaşa'nın İsveçli kalecisi Andreas Isaksson, lacivert-beyazlı formayı giydiği için büyük gurur duyduğunu belirtti.

Andreas Isaksson: Gurur duyuyorum

AA muhabirine açıklamalarda bulunan tecrübeli eldiven, Kasımpaşa’nın projesi kendisine anlatıldığında hiç tereddüt etmeden Türkiye’ye geldiğini söyledi.
Kariyerin boyunca İtalya Seria A’da Juventus, Fransa Lig 1’de Rennes, İngiltere Premier Lig’de Manchester City ve Hollanda 1. Ligi’nde PSV Eindhoven gibi takımlarda forma giyen Isaksson, "Kasımpaşa’nın projesi bana anlatılınca buraya gelmek istedim. Yükselen bir takım Kasımpaşa. Burayı tercih ettiğim için çok mutluyum. Kasımpaşa’da aradığım her şeyi buldum. Spor Toto Süper Lig’de yeni bir takımız. Belki bu ligin en büyük takımlarından biri değiliz, ama en iyi ekiplerinden bir tanesiyiz. Her geçen gün çok daha iyi oluyoruz. Bu formayı giymekten ve Kasımpaşa’nın bir parçası olmaktan dolayı büyük gurur duyuyorum" diye konuştu.

"Türkiye Ligi’nin kalitesi çok iyi"

İsveç Milli Takımı’nın 101 kez formasını giyen ve FIFA Dünya Kupası, UEFA Avrupa Şampiyonası, UEFA Şampiyonlar Ligi, İngiltere Premier Ligi, İtalye Seria A gibi üst düzey organizasyonlarda mücadele eden Isaksson, Spor Toto SüperLig’in çok kaliteli olduğunu dile getirdi.
Tecrübeli kaleci, Türkiye’de futbolun çok sert oynandığını aktararak, "Spor Toto Süper Lig çok iyi bir lig. Bütün maçlar çok sert ve kaliteli geçiyor. Burada hiç kolay maç görmedim. Maçları kazanmak için yüzde 100’ünüzü vermeniz gerekiyor. Her seferinde en iyi mücadeleni sahaya yansıtmalısın ki galip gelebilesin. Ayrıca, çok kaliteli oyuncular var ligde. Zaten burası kariyerli oyuncuların da tercih ettiği bir lig" ifadelerini kullandı.

"En iyisi Muslera"

Türkiye’de oynayan çok iyi kalecilerin olduğunu belirten İsveçli futbolcu, ligde en beğendiği eldivenin ise Galatasaray forması giyen Uruguaylı Fernando Muslera olduğunu söyledi.
Muslera’nın gerek Galatasaray’da gerekse Uruguay Milli Takımı’nda büyük başarılar yakaladığını aktaran Isaksson, "Türkiye’de çok başarılı kaleciler var, ama Muslera şu anda en iyisi. Türkiye’nin en iyi kalecisi olduğunu düşünüyorum.
Çünkü Galatasaray’da ve ülkesinde çok çok iyi işler yapıyor. Kesinlikle çok başarılı ve kariyerli bir kaleci" şeklinde konuştu.

İsveç Milli Takımı’nın 6 Şubat Çarşamba günü Arjantin ile karşılaştığı maçta bir pozisyonda Messi’nin aşırtma vuruşunda topu çizgi üzerinden röveşatayla kurtardığı pozisyona da değinen Isaksson, o anı şöyle anlatarak sözlerini tamamladı:

"Messi defansı geçerek benimle karşı karşıya kaldı ve üzerimden güzel bir aşırtma vuruş yaptı. O an da geri dönerek o topu kurtaracağımı hissettim. Böyle bir kurtarışı planlamıyordum. Elimle yetişemeyeceğimi anlayınca bir anda röveşata yapmam gerektiğini düşündüm ve fantastik bir kurtarış oldu. Herkes o kurtarışı konuşuyor ve ben de güzel bir anı olarak kalacak."

Haberin Devamı

AA

YORUM YAZ