MENÜ

Andreas Beck, Beşiktaş'a zaferi getirecek formülü anlattı

Bayern Münih'i yakından tanıyan Stuttgart'lı Andreas Beck, eski takımına zaferi getirecek formülü FANATİK'e anlattı.

Andreas Beck, Beşiktaş'a zaferi getirecek formülü anlattı

Sezon başında Beşiktaş’tan ayrılan ve Almanya’daki eski takımı Stuttgart’ın yolunu tutan Andreas Beck, Siyah-Beyazlılar’ın, Bayern Münih’le deplasmanda oynayacağı maç öncesi önemli tespitlerde bulundu. Beşiktaş’ın kolay lokma olmayacağını yineleyen Beck, FANATİK’e şunları söyledi: “Bayern Münih gerçekten çok iyi bir takım. Almanya Ligi’nde en yakın rakibi Leipzig’e büyük fark atmış durumda. Gerçekten yükselen bir form grafikleri var. Onları yenmeniz için genelde kötü günlerinde olmaları gerek. Son derece istikrarlı bir kulüp. Kadrodaki her oyuncu çok büyük yıldız ve her maça farklı 11’lerle çıkabiliyorlar. Ancak yenilmeyecek bir takım değil. Biz Stuttgart olarak onlara karşı oynadık ve şanssız bir golle sadece 1-0 yenildik.”

‘Umutlar asla tükenmemeli’

“Beşiktaş, Bayern’e karşı geri çekilmeyecektir. Quaresma ve Babel gibi isimleri durdurmak kolay değil. Mücadele gücü yüksek bir maç izleyeceğiz. Bayern gol atmak için oynayacak ve savunmada verecekleri açıkların fırsata çevrilmesi gerekiyor. Münih’te kazanmak harika, beraberlik çok iyi olur. Bayern karşısında alınacak 1 ya da gollü 2 farklı yenilgi bile umutları tüketmemeli. İstanbul’daki çılgınca destek, Beşiktaş’ı çok farklı bir yere taşıyabilir.”

‘Kesinlikle hafife almayın’

“Eğer Münih’te ilk golü Beşiktaş atarsa, baskıyı daha fazla hisseden Bayern Münih’in büyük şok yaşayacağını düşünüyorum. Türkiye’de ve Almanya’da bazıları, Bayern Münih’in bu maçı çok rahat kazanacağını düşünüyor. 5 ya da 6 gol atacağını düşünenler bile var. Ancak yanılıyorlar. Beşiktaş’ı kesinlikle hafife almayın. Beşiktaş’ın çok tecrübeli oyuncuları var. Korkmadan oynayacaklar ve başa baş mücadele edecekler. Bunu da herkes Allianz Arena’da görecek.”

'Büyük maçları oynamayı biliyor'

“Ancelotti’nin gitmesi ve Heynckes’in gelmesiyle Bayern’de önemli değişiklikler yaşandı. Heynckes, Almanya’da efsane bir isim. Takım onun gelişiyle rahatladı ve daha güvenli oynamaya başladı. Oyuncuları nasıl toparlayacağını iyi biliyor. Beşiktaş’ın, Bayern’e karşı en önemli avantajlarından biri, büyük maçları oynamayı bilmesi. Çünkü Beşiktaş, gününde olduğunda bu arenada nasıl bir takım olduğunu defalarca kanıtladı.”

'Bir kişiye değil takıma odaklanılmalı'

“Rakibin hangi oyuncusunun daha tehlikeli olduğunu söylemek zor. Roberto Lewandowski elbette çok önemli bir gol silahı ancak onun yanı sıra Coman, Ribery, Robben, Tolisso, Vidal, Hummels ve Boateng de çok büyük yıldızlar. Bu yüzden tek bir kişiye değil, takıma odaklanmak, Beşiktaş için avantaj olacaktır. Eğer rakip Barcelona olsaydı, tüm gözler Messi’ye odaklanacaktı. Ancak, bu diğerlerine karşı konsantrasyon kaybı yaşatırdı. Bence bütün takıma konsantre olmak daha iyi bir şey.”

Çağrı Davran


Rafinha: Dikkatli olmalıyız

Haberin Devamı
YORUM YAZ