MENÜ

Andre Poko Göztepe'de

Konyaspor ve Bursaspor’un da gündeminde olan Andre Biyogo Poko’yu Göztepe kaptı. Göztepe, kadrosuna kattığı ilk isim olan Andre Poko'yu farklı bir şekilde duyurdu.

Andre Poko Göztepe'de

Göztepe, Kardemir Karabükspor'dan ayrılan 24 yaşındaki Gabonlu orta saha oyuncusuyla 3.5 yıllık resmi sözleşme imzaladı. Kulüp, Karabük'te geçen sezon 28, bu sezon ise 15 maçta forma giyen Poko'nun transferi için özel bir video hazırladı. Poko'nun 2012 yılında ülkesi Gabon'un Portekiz'le oynadığı ve 2-2 sonuçlanan milli maçta Göztepeli Beto'nun koruduğu kaleye penaltıdan gol attığı ortaya çıktı.

Videoda Beto, bu golü Urla Adnan Süvari Tesisleri'nde izlerken yanında Poko'nun da oturduğu görülüyor. Bu sezon ligde kurtardığı penaltılarla dikkat çeken Beto, Poko'ya, "Bana penaltıdan gol atmak kolay değildir. Sen bunu başarabilen nadir oyunculardan birisin. Ama artık beraber oynayacağımız için mutluyum. Benim için artık daha kolay olacak. Hoş geldin" diyerek karşılıyor. Kulübün resmi sosyal medya hesaplarından paylaşılan videoyu kısa sürede binlerce kişi izleyip yorum yaparak paylaştı.

Göztepe'nin yapıtığı açıklama şu şekilde;

Son olarak Kardemir Karabükspor forması giyen André Poko ile 3,5 yıllık sözleşme imzaladık.

7 Mart 1993'te Gabon'da dünyaya gelen André Poko, doğduğu şehrin takımı olan Bitam'da forma giydikten sonra 2011 yılında Fransız ekibi Bordeaux'a transfer oldu. 4 sezon boyunca formasını giydiği Bordeaux ile ilk sezonunda Fransa Kupası Şampiyonluğu yaşayan Poko toplam 100 resmi maçta görev aldı.

2016-2017 sezonunda Karabükspor'a transfer olarak Türkiye kariyerine adım atan Gabonlu oyuncu 1,5 sezon boyunca 43 Süper Lig maçında forma giydi.

17 yaşındayken ilk kez giydiği A Milli forma ile 36 maça çıkan Poko'nun milli takım kariyerinde U23 Takımı ile Afrika Kupası şampiyonluğu bulunuyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ