MENÜ

Anderlecht - Fenerbahçe maç sonucu: 2-2

Temsilcimiz Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi D Grubu üçüncü maçında Belçika'nın güçlü ekibi Anderlecht'e konuk oldu. İkinci yarının başında yediği golle 2-0 geriye düşen Fenerbahçe, pes etmedi ve Frey ve Hasan Ali'nin attığı gollerle sahadan 2-2'lik eşitlikle ayrıldı.

Anderlecht - Fenerbahçe maç sonucu: 2-2

UEFA Avrupa Ligi D Grubu üçüncü maçında temsilcimiz Fenerbahçe, 2-0 geriye düştüğü maçta Anderlecht ile 2-2 berabere kaldı. Anderlecht'in golleri Bakkali'den geldi. Fenerbahçe'nin golleri ise Frey ve Hasan Ali'den geldi. Fenerbahçe'nin İsviçreli oyuncusu Frey, Sarı Lacivertli formayla ilk golünü kaydederken, Hasan Ali Avrupa'da ilk kez gol sevinci yaşadı.

Haberin Devamı

Bu sonucun ardından Anderlecht gruptaki ilk puanını alırken, Fenerbahçe 4 puana yükseldi.

MAÇTAN DAKİKALAR:

Brüksel'de Fenerbahçe taraftarlarının "Şampiyonluk için saldır Kanarya" sesleri yükseliyor. Fenerbahçe taraftarının müthiş bir desteği var.

Ev sahibi Anderlecht, 5. dakikada gole çok yaklaştı. Sağ kanattan gelen ortada topu kontrol eden Gerkens, kontrolünü yapıp şutunu çekti. İyi pozisyon alan Harun Tekin, kalesini gole kapattı ve golü önledi.

Anderlecht - Fenerbahçe maç sonucu: 2-2

Fenerbahçe'de Jaílson, 10. dakikada Saief'e yaptığı faulün ardından sarı kart gördü.

15. dakikada ilk şutu Benzia'dan geldi. Sağ kanattan İsla'nın ortası Anderlecht savunmasından döndü. Topu kontrol eden Benzia, şutunu attı fakat top auta çıktı.

Islam Slimani, Michael Frey ile paslaşarak ceza yayı üstünden kaleyi düşündü ama vuruşu yandan auta gitti. Karşılaşmanın 20 dakikalık bölümünde gol sesi çıkmadı.

Haberin Devamı

Benzia füze gönderdi

Fenerbahçe, 25. dakikada Benzia ile gole çok yaklaştı. Ceza sahası dışında topla buluşan Cezaylirli futbolcu Anderlecht kalesine adeta bir füze gönderdi. Kaleci Didillon'u geçen top az farkla auta çıktı.

Anderlecht - Fenerbahçe maç sonucu: 2-2

Tehlikeli noktadan serbest vuruş

Fenerbahçe'de bir sarı kart da Mauricio Isla'ya. Rakibinin hızlı hücumunu kesen Şilili oyuncu sarı kartla cezalandırıldı. Trebel'in kaleye yakın bir mesafeden kullandığı frikik, çok az farkla üstten auta gitti. Bu sefer Fenerbahçe gole yaklaştı. 30. dakikada Slimani, Frey ile duvar paslarının ardından ceza alanına girdi. Sol çaprazdan kaleyi gören Slimani, vuruşunu yaptı fakat top kalecide kaldı.

Benzia kaleyi yine yokladı

Ceza yayı üzerinde Slimani'yle verkaça giren Benzia'nın pası savunmadan döndü ve kendi önüne düştü. Ardından bekletmeden kaleyi düşündü ama şutunu kaleci Didillon iki hamlede kurtardı.

Top ağlarımızda...

Bu pozisyonun hemen ardından Anderlecht 35. dakikada Bakkali'nin attığı golle 1-0 öne geçti.Anderlecht, bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde gruplarda ilk golünü Fenerbahçe'ye attı. Anderlecht'in 22 yaşındaki futbolcusu Bakkali, Avrupa kupalarında 5 yıl sonra gol attı.

Anderlecht - Fenerbahçe maç sonucu: 2-2

Frey bomboş pozisyonda golü atamadı

Haberin Devamı

39. dakikada Fenerbahçe, Frey ile çok net bir gol fırsatını değerlendiremedi. Mauricio Isla'nın sağ kanattan uzak direğe doğru yerden ortaladığı topa Michael Frey gelişine vurdu, Didillon kornere çeldi. Maçın başından bu yana en net pozisyonunu yakalayan Fenerbahçe, eşitliği yakalıyamadı.

Direkten döndü

Anderlecht 2. gole çok yaklaştı. Kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Kums, şutunu attı. Barajı ve Harun'u geçen top direkten döndü.

Anderlecht - Fenerbahçe maç sonucu: 2-2

Anderlecht'te Sven Kums, Yassine Benzia'yı düşürüp Fenerbahçe'nin hızlı hücumunu kestiği için sarı kart gördü.Fenerbahçe'de Islam Slimani, hakeme itirazından dolayı sarı kart gördü.

İlk yarı sona erdi...

**********

İkinci yarı başladı...

Henüz ikinci yarının başında Fenerbahçe, yine İsla'nın kullandığı sağ kanattan tehlikeli geçti. Şilili oyuncunun açtığı ortada Slimani, topa dokunamadı ve top dışarı çıktı.

49. dakikada Bakkali, farkı 2'ye çıkaran golü attı. Bakkali, sağ kanattan ceza sahasına girdi. Sol ayağıyla uzak köşeye vurdu ve top ağlarla buluştu. Anderlecht, bu sezon UEFA Avrupa Ligi'ndeki ilk gollerini Fenerbahçe'ye karşı buldu. İki gol de Bakkali'den geldi.

Haberin Devamı

52. dakikada Fenerbahçe'de faul bekleyen Yassine Benzia, hakeme itirazından sarı kart gördü. Bu, Fenerbahçe'nin maçta gördüğü beşinci sarı kart oldu.

Frey farkı 1'e indirdi

Anderlecht'in orta sahada yaptığı hatalı pasın ardından Frey bir anda topla buluştu ve kaleciyle karşı karşıya kaldı. İsviçreli golcü, uzak direğe doğru yaptığı plase vuruşuyla ağları havalandırdı ve farkı bire indirdi. İsviçreli futbolcu, Fenerbahçe formasıyla ilk golünü attı.

Anderlecht - Fenerbahçe maç sonucu: 2-2

Hasan Ali'den muhteşem gol!

57. dakikada Hasan Ali Kaldırım'ın golüyle Fenerbahçe skoru 2-2 yaptı. Hasan Ali Kaldırım, Anderlecht savunmasında 4 futbolcu arasında ince bilek hareketleriyle son derece şık bir gole imza attı. Milli futbolcu Avrupa kupalarında ilk golünü attı.

60. dakikada Jailson'un ceza sahasındaki Eljif'e pasında, Makedon oyuncu topu Frey'e bıraktı. Frey'in vuruşu çok cılız olunca kaleci Didillon topu kolayca kontrol etti. 1 dakika sonra Anderlecht'te maçın yıldızı Bakkali, bu defa sol kanattan içeri sokuldu. Uzak direğe doğru yaptığı vuruş Harun'da kaldı.

Haberin Devamı

66.dakikada Anderlecht'te Alexis Saelemaekers topa elle dokunduğu için sarı kart gördü. 68'de ise Jailson'a faul yapan Ivan Santini sarı kart gördü.

Anderlecht - Fenerbahçe maç sonucu: 2-2

Cocu, 73. dakikada iki değişiklik yaptı. Oğuz Kağan ve Ayew oyunda. Benzia ile Slimani kenara alındı.

Anderlecht'te Zakaria Bakkali, 78. dakikada Diego Reyes'e yaptığı faulün ardından sarı kart gördü.

81. dakikada Fenerbahçe, 3. gole çok yaklaştı. Hasan Ali'nin pasında ceza sahasının sol çaprazından içeri giren Eljif Elmas'ın uzak direğe vuruşu az farkla auta gitti.

Fenerbahçe'de son oyuncu değişikliği... 86. dakikada Eljif Elmas'ın yerine Alper Potuk oyunda. 90. dakikada Hasan Ali sarı kart gördü.

Mücadele 2-2'lik eşitlikle sona erdi.

YORUM YAZ