MENÜ

Anahtar kulübede

Teknik patronlar Şenol Güneş ile Fatih Terim'in tercihleri derbinin skoru üzerinde belirleyici olacak.

Anahtar kulübede

Eksiklerin, muhtemel 11’lerden çok konuşulduğu maçta, açıklarını iyi kapatan takım zaferin kapısını aralayacak. Kadro sıkıntısı yaşayan Güneş ve Terim’in sahaya süreceği gençlerin oyunu dikkatle izlenecek. Güven Yalçın ve Ozan Kabak’ın yanı sıra orta alanda görev yapan tecrübeli isimlerden Atiba ile Fernando’nun performansları öne çıkacak.

Haberin Devamı

Süper Lig’de 2018 yılına veda edilirken, Beşiktaş ile Galatasaray, Vodafone Park’ta kozlarını paylaşacak. Sezon başından beri saha sonuçlarından çok saha dışı konularla gündemde olan iki ezeli rakibin mücadelesi aslında bu sıkıntıların gölgesinde geçecek. Eksiklerin, muhtemel 11’lerden daha çok konuşulduğu derbide, açıklarını kapatan takımın 3 puana ulaşması daha kolay olacak.

Bu konuda iki kulübün teknik direktörü; Şenol Güneş ile Fatih Terim’in derbi tecrübesi aslında maçın yıldızlarının sahada değil, yedek kulübesinde olduğunu gösteriyor. İki kurt hocanın kullanacağı isimlerden de en çok gençler öne çıkıyor.

Beşiktaş’ta son dönemin yükselen genci Güven Yalçın, forvette 5 maçta 2 gol, 1 asist ortalamasıyla oynuyor. 19 yaşındaki yıldız adayı maç başında 1.6 şut ortalaması, 0.8 isabetli şut oranı ve yüzde 74’lük pas isabetiyle sürekli deneyen bir forvet tipi oluşturuyor.

Haberin Devamı

Sigorta gibiler

Galatasaray’ın genci de rakip hücumları karşılamaya aday olan 18 yaşındaki savunmacı Ozan Kabak... Terim’in yeni gözdesi, maç başına yüzde 87’ye çıkan pas isabeti, 2.8’lik hava topu kapma ortalaması, yüzde 62’lik ikili mücadele kazanma oranı ve 2.2’lik top kapma gibi maç başı istatistikleriyle gelişimine devam ediyor.

Atanla, karşılayanın genç olduğu takımda, orta sahada iki deneyim abidesi ise fazlasıyla göze çarpıyor.

Galatasaray’da 32 yaşındaki Fernando ile Beşiktaş’ta 35 yaşındaki Atiba Hutchinson, adeta takımınlarının sigortası... Fernando sakatlıklarla geçirdiği sezona rağmen yüzde 88’lik pas isabeti, 1.4’lük top kapma ortalaması ve yüzde 53’lük ikili mücadele kazanma oranıyla oynuyor. Atiba da yüzde 91’e varan pas isabetiyle ligin en iyi orta sahası olurken, yüzde 61’lik iki mücadele kazanma ve 1.2’lik top kapma oranlarına sahip. (Skorer)

YORUM YAZ