MENÜ

Anadolu Efes 89-73 Emporio Armani Milan

İlk hafta Limoges'a 89 sayı atan Anadolu Efes, dün de Milano karşısında aynı sayıya ulaştı, hücumdaki müthiş performansı ile sonuca gitti. Heurtel-Granger ikilisi 16 asist yapıp, galibiyette önemli rol oynadı.

Anadolu Efes 89-73 Emporio Armani Milan

Anadolu Efes, iki maçtır müthiş bir hücum performansı sergiliyor, Fransız guard Heurtel önderliğinde. Limoges maçında 15 asist yapan Heurtel, dün de 13 sayı ve 8 asistle oynadı. En önemlisi maçın karar periyodunda son sözü söyleyen isim oldu, Fransız oyun kurucu. İlk yarı üçlük yağmuru şeklinde geçti. Efes; Furkan, Cedi, Sariç, Diebler ve Heurtel’le tam 9 üçlük buldu ama oyunu bir türlü koparamadı. Milano da, Efes’in yumuşak savunması karşısında aynı kolay basketleri atınca maç bir o potada, bir bu potada geçti. Ama 4. çeyrekte savunma sertliğini oturtan temsilcimiz, ikinci Euorleague maçında ikinci galibiyetini elde etti: 89-73.

Granger ‘cuk’ oturdu!

Brown sahadayken, Efes savunması daha derli toplu oluyor. Dunston’la onun uzun kolları ve atletikliğine kısalar da eklenince Milano son bölümde potayı göremedi.
20-10’luk seri, Lacivert-Beyazlılar’a ikinci galibiyeti getirdi. Heurtel gibi 8 asist yapan Granger, takımla beraber kendini de geliştiriyor. İvkoviç’in sistemine ‘cuk’ oturdu Uruguaylı oyun kurucu...

Diebler’in ribaunt katkısı

17 sayı atan Diebler’ın ribauntlara da (5) verdiği katkı çok önemliydi. Keza uzun süre ribauntları geride götüren ve rakibe 2. şans fırsatı tanıyan Efes’in bu kadar iyi hücum etmesine rağmen oyunu koparamamasındaki nedenlerden biri buydu. Son bölümde ribauntları da dengeleyen temsilcimiz, zor maçı farklı kazanmasını bildi.

Gökhan German

Haberin Devamı
YORUM YAZ