MENÜ

Amerika ordusu e-Spor dünyasına ayak basıyor!

E-Spor dünyası her geçen gün gelişmeye devam ediyor. Bugün yaşanılan gelişmeye göre, Amerika ordusu e-Spor takımı kuracağını duyurdu. e-Spor takımları ile birlikte gençlerle bağlantı kurmayı hedefleyen ABD ordusu, gençlerin askerlik görevlerini yapması konusunda farkındalık uyandırmayı hedefliyor.

Amerika ordusu e-Spor dünyasına ayak basıyor!

ABD Savunma Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Stars And Stripes tarafından paylaşılan bilgilere göre, ordunun kuracağı e-Spor takımı için şu anda aktif görevli personelinden, yedeklerden ve gazilerden gelen başvuruları kabul ettiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Söz konusu kurulacak olan takım Fortnite, Call of Duty, Tekken, League of Legends, PlayerUnknown’s Battlegrounds, Overwatch, FIFA, Madden serisi ve NBA 2K gibi oyunlarda, profesyonel takımlara karşı mücadele edecek.

Amerika ordusu e-Spor dünyasına ayak basıyor

Slidell, Louisiana‘daki bir ordu personelinin vermiş olduğu röportajda, kurulacak olan takımın amacının, ordu markasını daha da ileriye götürmek ve genç kesimin askerlik görevini yerine getirmesinde teşvikte bulunmak olacağını belirtiyor.

Çavuş Ryan Meaux, takımın önümüzdeki Aralık ayında ilk olarak ordu içinde düzenlenecek olan Tekken 7 turnuvasıyla seçileceğini ifade ediyor. Daha sonrasında ise kazan takım, Ocak 2019‘da PAX Güney’de ülkelerini temsil edecek.

Böylece, ABD Savunma Bakanlığı gençlerin askere gelmesi için video oyunları yeniden farkındalık yaratacak. Geçmişte yaşanan olaylara şöyle bir baktığımızda ise, bu olayın bir ilk olmadığını da belirtelim. Daha önceden sekizinci garnizonda görevli olan askerler bir Street Fighter 5 turnuvasında boy göstermişlerdi.

Haberin Devamı

Farklındalık konusunda ABD ordusu oyun geliştiricileri ile ortaklaşa çalışmalar yürütüyor. Bu çalışmalar sonrasında bir takım simülasyon oyunları ortaya çıkartan ABD ordusu, America’s Army oyunuyla da dikkat çekmişti. (ShiftDelete)

YORUM YAZ