MENÜ

Amanda Staveley: Chelsea'nin Roman Abramovich'in elinden alınması adil değil

Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu destekli bir konsorsiyum tarafından satın alınan Newcastle United'ın CEO'su Amanda Staveley, Rusya'nın Ukrayna'ya müdahalesi sonrası Roman Abramovich'in Chelsea'yi satmak durumunda kalmasının çok adil olmadığını dile getirdi.

Amanda Staveley: Chelsea'nin Roman Abramovich'in elinden alınması adil değil

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik şiddetli müdahalesinin spordaki etkileri de sürerken en flaş gelişmelerden biri Roman Abramovich'in Chelsea'yi satma kararı olmuştu. Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu destekli bir konsorsiyum tarafından satın alınan Newcastle United'ın CEO'su Amanda Staveley, yaşanan duruma ilişkin düşüncelerini paylaştı.

Haberin Devamı

Financial Times Business of Football zirvesinde konuşan Staveley, Roman Abramovich'in yaşananlar sonrası Chelsea'yi satma durumunda kalmasının adil olmadığını belirtti. Newcastle da uzun süre Suudi Veliaht Prensi Mohammed bin Salman üzerinden tartışmaların odağında kalmışken Chelsea'de Abramovich'in yaşadığı üzerinden bir yorumla Staveley, "Her zaman jeopolitik sorunlarımız olacak" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Roman Abramovich'in Chelsea'yi elinden çıkarmak zorunda kalmasına ilişkin üzüntüsünü dile getiren Staveley, "Bu dünyanın her zaman sorunları olacak. Bunun gerçekten zor olduğunun farkındayım. Bugün birinin, biriyle muhtemel bir ilişkisi yüzünden futbol kulübünün elinden alınmasına gerçekten üzülüyorum" dedi.

YORUM YAZ