MENÜ

Altınordu - Fenerbahçe maçına yağmur darbesi

Türkiye'nin dört bir yanını etkisi altına alan kötü hava koşulları, Altınordu ile Fenerbahçe arasında dün oynanması gereken maça da darbe vurdu. Yoğun yağış nedeniyle Atatürk Stadı'nın zemini adeta bataklığa dönüştü. Karşılaşmanın başlamasına 1 saat kala hakem Volkan Bayarslan maçı erteledi.

Altınordu - Fenerbahçe maçına yağmur darbesi

Türkiye Kupası E Grubu’nda 4. hafta maçları, İzmir’de dün 18.00’de oynanacak oynanacak Altınordu-Fenerbahçe mücadelesiyle başlayacaktı. Ancak Türkiye’nin dört bir yanında etkisini hissettiren kötü hava koşulları, bu şehirde kendini sağanak yağmur şeklinde gösterdi. Sabah saatlerinden itibaren etkili olan yoğun yağmur, her geçen dakika Atatürk Stadı’nın zeminini bataklığa dönüştürdü. Saat 16.30’da Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu ile Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ortak bir karar alarak, maçın hakemi Volkan Bayarslan’a maçı ileri bir tarihe ertelemesi talebinde bulundu.

Yağmur durmayınca...

Bayarslan, zeminde yaptığı kontrollerin ardından, “Şu an için maçın oynanmasına bir engel yok. Karşılaşmanın başlamasına 1 saat kala yeniden kontrol yapacağım ve son kararımı vereceğim” dedi. Aradan geçen sürede yağmur aynı şiddetle yağmaya devam etti. Atatürk Stadı’nın zemini adeta balçıkla kaplandı. Saat 17.00’da Volkan Bayarslan ve yardımcıları bir kez daha kontrol için zemine çıktı. Durumun çok daha kötü bir hal aldığını gören Bayarslan, gözlemcilerle de konuştuktan sonra maçın ileri bir tarihe ertelendiğini açıkladı. Volkan Bayarslan’ın bu kararı, her iki kulübü de memnun etti.

'Taraftarlar için üzgünüm'

Fenerbahçe’nin İzmir kafilesinde yer alan Dirk Kuyt, Atatürk Stadı zemininde çektirdiği bir fotoğrafı Twitter’dan paylaşarak İngilizce, “Maç ertelendi! İzmir’e gelen tüm taraftarlarımız için üzgünüm. Hepinizi cumartesi Kadıköy’de görmeyi umuyorum” mesajını yazdı.

MİNİ YORUM


Bırakın top oynamayı yürümek bile zor


Altınordu ile Fenerbahçe arasındaki kupa mücadelesinin dün Atatürk Stadı’nda oynanması imkansıza yakındı. Şimdiye kadar gördüğüm en kötü zeminlerden biriyle karşılaştım. Burada bırakın top oynamayı, yürümek bile çok zordu. Yere bastığınız anda ayağınız bileğe kadar balçığa saplanıyordu. Karşılaşmanın hakemi Volkan Bayarslan sahanın her yerini birkaç defa yardımcılarıyla gezerek maçın ileri bir tarihe ertelenmesi kararını verdi. İki takımın teknik direktörleri İsmail Kartal ile Hüseyin Eroğlu da başından beri bunun olmasını istiyordu. Genç hakem çok doğru bir karar alarak belki de bir faciayı önledi. Kimsenin sağlığını riske etmedi. Çünkü böyle bir zeminde bir değil, birden fazla oyuncunun sakatlanması hatta sezonu kapatması işten bile değildi...

Haberin Devamı
YORUM YAZ