MENÜ

Altay'dan yaylım ateşi

Altay Profesyonel Şube Sorumlusu Avukat Umut Köroğlu, Alsancak Stadı'nın depremde dayanıksız olduğu gerekçesiyle maçlara kapatılmasının ardından İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu hakkında zehir zemberek açıklamalarda bulundu.

Altay'dan yaylım ateşi

2008'den bu yana kiraladıkları tesisin depreme dayanıksız olduğuna ilişkin raporun kendilerine gösterilmeden İl Güvenlik Kurulu kararıyla Futbol Federasyonu'na gönderildiğini belirten Köroğlu, "Tek amaçları stadı TOKİ'ye devredip bu alana alışveriş merkezi yapmak. Ancak bu oyuna gelmeyiz. Altay gibi 100 yıllık bir çınarı, İzmir'e dün gelmiş bir bürokrata yedirmeyiz" dedi.

"Türkiye'de hangi statlarda deprem testi yapıldı?" sorusunu gündeme getiren Umut Köroğlu, Atatürk Stadı'nda da test yapılmasını istedi. Köroğlu, geçen ay yaptıkları görüşmede Ali Osman Tatlısu'nun kendilerine bu konuda sinyal verdiğini belirterek, "Tatlısu bize, 'Statla ilgili plan yapmayın' dedi. Nedenini sorunca tesisi bütün kulüplerin kiralamak istediğini söyledi. Ama hesapları başkaymış" ifadesini kullandı. Raporu görmek istediklerini dile getiren Köroğlu, "Yapı denetim şirketleri ve mühendislerle görüştük. Tribünler güçlendirilebilir. Gerekirse tek tribün açılır. Çözüm önerisi bile dinlemeden oldu-bittiye getirmeye çalışıyorlar" diye konuştu.

İLLE DE ALSANCAK

Altay Başkanı Aslan Savaşan, Alsancak Stadı'ndan vazgeçmeyeceklerini tekrar etti. Statla ilgili raporun kendilerine ulaşmasını beklediklerini kaydeden Başkan Savaşan, "Hukukçularla birlikte neler yapılabileceğini inceleyeceğiz. Stadı güçlendirmek için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Futbol Federasyonu bize pazartesi gününe kadar maçlarımızı oynayacağımız stadı bildirmemiz konusunda süre verdi. Yaptığımız harcamalar karşılansa da Alsancak'tan vazgeçmeyiz" dedi.

Mustafa KÖPRÜLÜ, İzmir-DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ