MENÜ

Alonso, Marquez'i tebrik etti

Vatandaşı Fernando Alonso ile Moto GP İtalya GP sıralamaları öncesinde bir araya gelen Moto GP şampiyonu Marc Marquez, kariyerinin bir noktasında Formula 1'de yarışmak istediğini söyledi.

Alonso, Marquez'i tebrik etti

2006 yılında Ferrari ile testlere katılan ve son test gününü Michael Schumacher'in yarım saniye gerisinde tamamlayan Valentino Rossi ile ilgili o dönemde Formula 1'e geçebilceği yönünde pek çok iddia ortaya atılmıştı.

Geçtiğimiz sezon Moto GP şampiyonu olan ve bu sezon da Mugello'da altıncı zaferini elde eden Marquez, Alonso ile görüşmesinde, Rossi'nin ayak izlerini takip edebileceğinin sinyallerini verdi.

"Bir gün denemek isterim ancak ne zaman bilemiyorum. Çok erken olmayacağını söyleyebilirim. Fernando [Alonso] ile daha önce hiç tanışmamıştım ve bir Formula 1 pilotuyla konuşmak çok güzeldi. İlk defa bir Formula 1 pilotu ile konuştum ve bana Moto GP'yi canlı izlemenin ne kadar heyecan verici olduğunu söyledi."

"Daha sonra Formula 1 hakkında konuştuk. Konu ile ilgili görüşlerimiz aynıydı; eğer iyi bir araca sahipseniz başarılı oluyorsunuz, kötü bir arabayla ise hiç şansınız yok. Başarıya giden yolda farkı pilot değil araç yaratıyor."

"Moto GP televizyonda izlendiği zaman her çeyin çok pürüzsüz ve kolay göründüğünü ancak canlı izlendiğinde motorun kontrolünün ne kadar zor olduğunu ve sürekli kaydığını; bunun çok heyecan verici olduğunu söyledi. Motosikleti sürüş stiliniz ve bedeninizle performans üzerinde önemli farklar yaratabileceğiniz konusunda Fernando ile aynı fikirdeyiz."

Honda takımı ile sözleşmesini 2016 yılına kadar uzatan Marquez, gelecek yıl Honda'nın motor sağlayacağı McLaren'e ya da kişisel sponsoru Red Bull'a geçebilecceği konusunda daha önce de esprili açıklamalar yapmıştı.

(turkiyef1)

Haberin Devamı
YORUM YAZ